Udruga za informatiku i robotiku Bit Kids

Mladi informatičari iz Fažane plasirali se na Svjetsko polufinale u Sloveniji

| Autor: Glas Istre
(Foto: Bit Kids)

(Foto: Bit Kids)


Udruga za informatiku i robotiku Bit Kids iz Fažane nastupila je na First Lego League u Zagrebu i osvojila treće mjestu u ukupnom poretku čime se plasirala u sljedeći krug natjecanja. Informatičari iz Fažane pokazali su odlične rezultate u sve četiri kategorije koje jednako vrijede (temeljne vrijednosti, projekt, tehnički intervju i u robotskoj igri).

Ovo je bio  4.nastup udruge na First Lego League na FER-u u Zagrebu koja se održava u 110 država i gdje se natjecalo 670 tisuća djece.  

(Foto: Bit Kids)(Foto: Bit Kids)

Nakon nagrade za najbolji inovativni projekt FLL, nagrade Naj Face FLL, po drugi put su se plasirali na Svjetsko polufinale FLL koje će se i ove godine održati u Sloveniji.

"Vjerujemo da djeca u radu i druženju u Udruzi uče, osim novih znanja i "stare" uvijek važne vještine - da se trud  i rad isplate i donose zadovoljstvo.

Ove smo godine jači za četiri nova kreativca - Nina, Nora, Greta , Petar P, uz stare članove Marko, Andrea i Petar R.  koji  uz veliku snagu našeg upornog i punog razumijevanja mentora Alena Gromilu i veliku pomoć upornih domentora Mladena i Igora ove godine postigli su najbolji plasman i zadržali se u samom vrhu ovog velikog natjecanja.", poručio je predsjednik udruge Goran Usainović.

(Foto: Bit Kids)(Foto: Bit Kids)

Ovaj uspjeh zasigurno će doprinijeti popularizaciji i razvoju rada u STEM području s  djecom i potaknuti ih u njihovom pravilnom razvoju. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter