FIRST® LEGO® LEAGUE

Velik uspjeh mladih Fažanaca na natjecanju u informatici i robotici

| Autor: Glas Istre
Ekipa udruge Bit kids

Ekipa udruge Bit kids


Ekipa udruge Bit kids 101 u sastavu Luka Hudak, Sofia Salvadori, Frane Klarić Tomac, Andrea Dravec, Petar Radošević, Marko Tripković i Ugo Šuran je na natjecanju u informatici i robotici FIRST® LEGO® League (FLL) u Zagrebu ostvarila do sada najbolji rezultat.

U robotskoj igri osvojili su drugo mjesto, a u ukupnom poretku bili su među prvih šest od ukupno 28 ekipa i time osigurali nastup u kvalifikacije za svjetsko finale za Adria regiju koje će se održati 18. ožujka u Ljubljani. Svjetsko finale održat će se ove godine u Maroku, izvijestio je predsjednik udruge Goran Usainović.

- Da bi se ekipa plasirala u sljedeći krug natjecanja, morala je pokazati odlične rezultate u sve četiri kategorije koje jednako vrijede - temeljne vrijednosti, projekt, tehnički intervju i u robotskoj igri. Ove godine u svijetu se na FLL-u natječe više od 600.000 djece iz više od 100 zemalja, a među njima i naših sedmero djece iz Fažane, pojašnjava Usainović.

FIRST® LEGO® League (FLL) je međunarodni, multidisciplinarni istraživački program koji želi u djeci probuditi znanstvenika koji će promišljati o problemima oko sebe i tražiti način kako ih riješiti. Promiče znatiželju, kreativnost, zajedničko učenje i timski rad.

- Osim toga, kroz igru djeca razvijaju i jačaju tehničku pismenost i logički način razmišljanja, moderne tehnologije koriste u humane svrhe, a kroz atraktivne robote koje moraju osmisliti na učinkovit i zabavan način uživaju u znanosti. Program je namijenjen djeci u dobi između 9 i 16 godina u timovima od 3 do 10 članova. Tema natjecanja ove godine je „SuperPowered“ kojom se potiče djecu da razmisle i istraže put kojim prolazi energija prije nego dođe do njih, od različitih izvora energije, skladištenja i prijenosa energije do potrošnje i upotrebe u svakodnevnom životu, zaključio je predsjednik udruge Bit kids 101.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter