povećava se i iznos stipendija

Labin će opet dodijeliti bespovratna sredstva poduzetnicima i obrtnicima za stipendiranje učenika i studenata

| Autor: Branko Biočić
(Foto Branko Biočić)

(Foto Branko Biočić)


Gradonačelnik Grada Labina objavio je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima i obrtnicima za stipendiranje učenika i studenata u 2024. godini.

I ove će godine poduzetnici i obrtnici na ovaj način moći stipendirati učenike i studente koji najviše odgovaraju profilu njihovih tvrtki, odnosno ciljano ona zvanja koja će im u skoroj budućnosti biti najpotrebnija. Ove potpore sastavni su dio dualnog modela stipendiranja u suradnji s lokalnim gospodarstvenicima, koji je Grad Labin kao jedan od prvih gradova u Hrvatskoj uveo još 2021. godine.

Grad Labin kroz ove potpore sudjeluje u stipendiranju kao partner te poduzetnicima i obrtnicima pokriva do 50% ukupnog iznosa stipendija, za do 4 učenika i studenta godišnje. Poziv je otvoren kroz cijelu godinu odnosno do 1. prosinca 2024. ili do iskorištenja proračunski planiranih sredstava. Stipendisti će ovako dobiti i mogućnost obavljanja stručne prakse, te imati priliku svoj prvi radni odnos zasnovati upravo na lokalnom području, u tvrtkama koje su ih stipendirale i pratile kroz završne godine njihovog obrazovanja.

Uz to, bitna informacija za stipendiste i roditelje je ta da se minimalni mjesečni iznos stipendije udvostručuje, te on po ovom modelu iznosi 200 EUR mjesečno za studente i 150 EUR mjesečno za srednjoškolce.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter