poznati ugostitelj

Anton Nino Fariš na prijemu kod rovinjskog gradonačelnika

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Rovinj)

(Foto Grad Rovinj)


Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga jutros je u Gradskoj palači ugostio rovinjskog ugostitelja Antona Nina Fariša, te mu je uručio zahvalnicu Grada za osobite zasluge u razvoju rovinjskog ugostiteljstva.

Gradonačelnik je izrazio važnost promocije i njegovanja tradicionalne lokalne gastronomije, kao i dugogodišnji rad Antona Fariša.

Prijemu je nazočio i predstavnik lokalnog Udruženja obrtnika Gordan Trojanović koji je izrazio zahvalnost što Grad na čelu s gradonačelnikom prepoznaje rad obrtnika i njihov doprinos društvenom i gospodarskom rastu grada.

Stanislav Briškoski, koji je na čelu županijskog i gradskog Ceha ugostitelja, istaknuo je i kako Fariša očekuje još jedno važno priznanje od strane Udruženja obrtnika Istarske županije.

Fariš se uz zahvale prisjetio početka svoje karijere u objektima bivšeg Jadranturista, te kasnije otvorenja danas poznatog rovinjskog restorana Brancin. Restoran uskoro ulazi u svoje treće desetljeće, a ujedno je i jedan od prvih objekata u Rovinju koji je dobio pravo naziva restoranom.

Fariš je krajem godine i na državnoj razini nagrađen priznanjem Hrvatske obrtničke komore na Kongresu ugostitelja za izniman doprinos razvoju obrtništva i promicanju ugostiteljske i turističke struke, na čemu mu je gradonačelnik čestitao, te zaželio da još dugi niz godina nastaviti uspješno voditi tu aktivnost.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter