Dan inovacija u Infobipovom kampusu

Škola budućnosti spojila učenike i učitelje s tehnološkom zajednicom

| Autor: Glas Istre
(Foto: Infobip)

(Foto: Infobip)


Treću godinu zaredom Stemi i Infobip, uz podršku generalnog partnera A1 Hrvatska, uspješno su proveli projekt Škola budućnosti te ga obilježili uz Dan inovacija u Infobipovom kampusu Alpha Centauri u Zagrebu. Više od 700 posjetitelja, od čega više od 500 učenika i učitelja, na interaktivan i zabavan način susrelo se s budućnosti isprobavanjem tehnologija i proizvoda domaćih, ali i stranih tvrtki, fakulteta i startupa.

Učenici osnovnih i srednjih škola otkrivali su svijet električnih automobila i poluvodiča, vozili autiće u proširenoj stvarnosti i simulator Formule 1, testirali svoje reakcije pomoću inteligentnih senzora, lemili svoje autiće, učili kako koristiti dronove za pošumljavanje iz zraka. Upoznali su i studije na fakultetima poput FER-a, CRTE ili Aspire.

(Foto: Infobip)(Foto: Infobip)

- Djeca su rođena u digitalno doba i njima je tehnologija prirodan alat. Ono što tehnologija nikad neće moći dostići je kritičko razmišljanje i to je proces cjeloživotnog učenja. Upravo zbog toga su nužni projekti poput Škole budućnosti. Naravno, jako je važno da smo svjesni da nove tehnologije i online svijet donose cijeli novi niz potencijalnih prijetnji i negativnih sadržaja i zato smo nedavno predstavili inicijativu Bolji online kroz koju nastojimo internet učiniti boljim i inkluzivnijim mjestom za sve nas, izjavio je Ivan Skender, glavni direktor.

(Foto: Infobip)(Foto: Infobip)

Najbolji učenički timovi su predstavili svoje projekte na kojima su radili tijekom školske godine u Školi budućnosti, od chatbotova koji koriste umjetnu inteligenciju, robota za istraživanje Marsa pa do pametnih vrtova baziranih na IoT tehnologiji. Nagradila ih je tvrtka Xiaomi koja je predstavila i svoju najnoviju inovaciju iz svijeta robotike - Cyberdoga.

(Foto: Infobip)(Foto: Infobip)

Prezentirano je i novo ime projekta - STEMwave. Škola budućnosti implementirana je u više od 220 škola diljem Hrvatske, a ove godine prisutna je i u BiH te SAD-u.

(Foto: Infobip)(Foto: Infobip)

- Interes učenika i učitelja za najsuvremenijim tehnologijama sve je veći. Naš zajednički STEMwave projekt savršen je primjer da učenje danas najmlađima može biti itekako zabavno i motivirajuće. Lijepo je vidjeti ovdje veliku i entuzijastičnu zajednicu koja razmišlja kreativno i gradi inovativno, što je upravo i cilj od samog početka, poručio je suosnivač i tehnički direktor Infobipa Izabel Jelenić.

(Foto: Infobip)(Foto: Infobip)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter