Lidija Bačić svojom je pojavom »raspametila« publiku u subotnjoj noći lovranske Marunade.
Bio je to najuzbudljiviji dio manifestacije koji je potrajao do sitnih jutarnjih sati, a u sklopu čijeg programa su se na bini tijekom tri dana, od petka do nedjelje, nizali razni izvođači i ponudili bogat kulturni i zabavni program.
Pivo od maruna, proizvedeno u suradnji s Općinom Lovran, moglo se kušati u 15-ak ugostiteljskih objekata na području Lovrana koji sudjeluju u gastrofešti.
Nakon završenog jučerašnjeg programa, fešta iz centra Lovrana preselit će u svom drugom vikendu u Dobreć, a potom posljednjeg vikenda u listopadu na rasporedu je u Lignju.
Istaknuo je da je to jedna od najposjećenijih gastromanifestacija na Kvarneru u posezoni te da Lovran i cijeli Kvarner trebaju težiti zdravstvenom turizmu kao najperspektivnijoj grani turizma koja može osigurati veću popunjenost izvan sezone i veću potrošnju.
Pritom je nužno, rekao je, očuvati ekološke vrijednosti zavičaja s posebnim naglaskom na pročišćenje otpadnih voda i zaštitu morskog akvatorija. »Time ćemo osigurati veću prepoznatljivost Kvarnera i Hrvatske« – poručio je dr. Simonić