JER SVIRATI SE MORA 2

KONCERTNA PROMOCIJA CD-a "36’61": Edi East Trance Blues u pazinskom RocKaštelu

Uz pomoć Hrvatske glazbene unije i njihove akcije Jer svirati se mora 2, te Bruna Antolovića, vlasnika RocKaštela, u četvrtak će Edi, Čedo, Danijel, Bernarda i Ang predstaviti bend EETB i njihova dva albuma - "Sumpor" i "35' 61"ili "Caminada", uključujući i dva singla i video spota s zadnjeg CD-a "Čujen črčke" i "A u p.m."

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
EETB (Snimio Ang Maružin)

EETB (Snimio Ang Maružin)


Edi East Trance Blues prvi album "Sumpor" objavili su 2018. i za njega su osvojili nagradu za najbolji album blues glazbe u 2018/19. po izboru Hrvatskih blues snaga. Već u prosincu 2020. na tržište su izbacili i novi album "35' 61"ili "Caminada" u produkciji Edija Cukerića. Na žalost zbog pandemije album nije mogao biti predstavljen publici.

No, Edi i kumpanija se ne predaju i smatraju da je svako vrijeme dobro vrijeme i eto, nakon godinu i tri mjeseca od izlaska albuma, najavljuju prvu, dugoočekivanu promociju koja će se održati u četvrtak 31. ožujka u pazinskom RocKaštelu.

Bez kašnjenja

Uz pomoć Hrvatske glazbene unije i njihove akcije "Jer svirati se mora 2" , te Bruna Antolovića, vlasnika RocKaštela, u četvrtak će Edi, Čedo, Danijel, Bernarda i Ang predstaviti bend EETB i njihova dva albuma, uključujući i dva singla i video spota s zadnjeg CD-a "Čujen črčke" i "A u p.m."

Istrijanski bili blues oriti će se starim Kaštelom da će se i Mathias Sandorf poželjeti vratiti, kažu iz EETB-a.

Početak ovog događanja je u 19 sati, a koncert starta u 20 sati.

- Neće biti većeg kašnjenja, da se vratimo na onaj starinski timing koncerata. Posjetitelji će moći i kupiti ova dva albuma koja se inače vrlo teško mogu nabaviti u prodavaonicama ploča, kaže lider EETB-a Edi Maružin. Napominje i da je to prvi od dva koncerta koji će se održati u RocKaštelu u sklopu akcije Blues u Pazinu. Drugi je na rasporedu početkom svibnja.

Odlične kritike

Prvi album EETB-a "Sumpor" sadrži deset pjesama, minimalističkog sadržaja, a objavljen je u izdanju Croatia Recordsa u studenom 2018. i odmah osvojio glazbene kritičare, ali i publiku.

"Nismo crnci, nismo Merikani, ali imamo svoj blues, bili istrijanski blues" kazao je Edi o tom projektu i dodao: "Muziku koju nosimo u sebi stotinama godina, u genima, lagano smo transformirali i dobili jednu novu, svježu i zanimljivu blues varijantu."

Govoreći o albumu "35' 61"ili "Caminada" Edi je kazao: "Ovaj je album hommage hodanju... Hodajući gubim svjesnost postojanja ove dimenzije i u tom okviru ovaj je album stvoren, uz puno hodanja. I ovaj je album u potpunosti nastao, dakle stvoren, uvježban, sniman i miksan u istoj prostoriji, u našem studiju u Maružinima, od početka Covida 19, negdje u veljači, do listopada 2020., čemu i zahvaljuje naslov 'Tridesetpet minuta i šezdesetjedna sekunda iz dvijetisuće i dvadesete' ili kraće '35'61'' iz 2020." koliko iznosi trajanje muzike na ovom albumu. Ili još kraće Caminada"

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter