mlada nada iz rovinja

Sutra u Superstaru nastupa Lorenza Puhar. Njezin talent prepoznao i David Foster

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


Lorenza Puhar dolazi iz Rovinja, glazbom se bavi odmalena, a u trećoj epizodi popularnog RTL-ovog showa »Superstar«, gdje se prijavila na majčin nagovor, predstavit će svoj talent i pokušati se izboriti za prolazak dalje. Glazba je najvažnija stvar u njezinom životu, a najveća podrška joj je majka. Veli da nije razmišljala o prijavi, te da je to logičan slijed zbivanja, budući da se glazbom bavi još od vrtića.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

- Pjevam od malih nogu, počela sam u vrtiću s četiri godine. Pjevala sam u zboru, a 2007. sam prvi put nastupala na festivalu dječje glazbe u Sloveniji osvojivši prvo mjesto i tada sam shvatila da znam pjevati, iako u obitelj nitko nema afiniteta za glazbu, ali velika su mi podrška. Tijekom djetinjstva kroz karijeru me vodio maestro Vlado Benussi, poznati rovinjski skladatelj i pjevač, veli Lorenza.

Ogromna želja

Njezina ljubav prema glazbi odvela ju je i do Velike Britanije. - Tijekom godina stvorila se ogromna želja da se jednog dana glazbeno školujem baš tamo, odakle su potekli i neki od glazbenika koje najviše poštujem. Pošto se upornost isplati, nakon većih zdravstvenih problema, konačno sam uspjela ostvariti taj san.

Bilo je tu puno truda, ispita engleskog jezika, pisanja eseja, intervjua s predstavnicima škola, audicija... No, sve je to dobro prošlo i krenula put Sveučilišta Canterbury Christ Church u Kentu u Engleskoj. Boravila sam tamo pet godina, uspješno diplomirala, ali me nažalost pandemija vratila u rodni kraj. Sve se događa s razlogom, doduše i to me dovelo u ‘Superstar’! Iskustvo u Velikoj Britaniji me ispunilo i dalo mi dodatna znanja te dokazalo da, kada nešto stvarno želiš, zaista to možeš, zaključuje glazbenica.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Njezin talent svojedobno je prepoznao i glasoviti skladatelj David Foster, koji je Lorenzinu izvedbu odabrao i objavio na svom profilu u sklopu božićnog izazova. »Bilo je to u sklopu izazova kojeg je Foster putem društvenih mreža dao svima! Nisam očekivala da će me primijetiti u moru profila, no odlučila sam snimiti i objaviti video jer nikad se ne zna. Dočekalo me divno božićno iznenađenje jer je baš moja izvedba, uz još tri, bila odabrana i podijeljena na njegovom profilu«, sretna je Lorenza.

Ples i dizajn

Imala jem tijekom tog engleskog iskustva i mogućnost dizajnirati odjeću za kazalište. Bavi se i cabaretom, a surađuje s plesnom grupom USB...

- Naučila sam plesati latino plesove dok sam boravila u Engleskoj te sam dugo razmišljala kako bi bilo super spojiti ples i pjevanje. Prilika se ukazala sasvim slučajno, ali u pravom trenutku, zaključila je ova sjajna djevojka iz Rovinja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter