kreće zimska sezona

Pulski Klub Kotač najavio program za listopad i studeni: Raznoliki izvođači i DJ-evi

| Autor: Mladen Radić
(Foto: Snimila Kristina Barišić)

(Foto: Snimila Kristina Barišić)


Sve je spremno za otvaranje zimske sezone u Klubu Kotač u Rojcu koja kreće od subote. Iz Kotača su najavili program za mjesec dana, a prvi su na redu DJ-evi Glocke i Herceg s programom Walls u subotu u 22 sata.

Uključeno piće

U nedjelju u suradnji s GoatHellom u Kotač stižu Contortion i Carved Memories. Vrata se otvaraju u 20 sati a u cijenu ulaznice uključena je jedna konzumacija pića.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Contortion je američki metal bend koji, spajajući elemente thrash metala, metalcorea, death metala i djenta, stvara potpuno novi zvuk. Svojim razornim rifovima, zaraznim melodičnim dionicama i moćnim basom, pružaju intenzivne i nemilosrdne nastupe uživo, čime su stekli snažnu prisutnost na sceni i privlače novu publiku. Godine 2013. objavljuju svoj debitantski EP »Live Grenade« s hit pjesmom »Dreaming Alone«. Kombinirajući energičnost zvuka Pantere i Bay Area thrash metal velikana, poput Skinlab, Testament i Exodus, dobivaju odlične kritike i postaju istaknuto ime metal scene Južne Kalifornije.

Svoj drugi album, »False Flag Paradigm,« objavljuju 2014. godine, surađujući s Darianom Rundallom (Suicidal Tendencies, Dokken, Pennywise). Zero Tolerance Mag iz Velike Britanije opisuje album riječima: »Contortion svira svoj brend agresivnog, brutalnog metala s kompetencijom i velikom preciznošću«

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Carved Memories je melodični death metal bend iz Kostarike, a koji trenutno djeluje u Njemačkoj. Radi se o simfonijskom death metalu, koja uz agresivne vokale i melodične solaže ispoljava snažne emocije, stvarajući tako bogat zvučni doživljaj. Bend kroz intenzivan nastup i vizualni prikaz, uključujući odjeću i šminku, prikazuje različite emocije poput očaja, ljutnje i frustracije, pružajući tako dubok prikaz svake pjesme. Nakon razdoblja reorganizacije i prilagodbe na novu sredinu, bend se posvetio jačanju zvuka i imidža, s ciljem predstavljanja novog materijala iz svoje nove baze u Berlinu.

To nije sve za ljubitelje metala jer se u petak 18. listopada održava mjesečni metal party nazvan »Benganje u Kotaču«, a početak je u 20 sati.

(Foto: Promo)(Snimila Ana Križanac)

Večer kasnije, u subotu u 21 sat nastupaju The Black Room i The Siids. The Black Room su glazbeni put počeli 2014. u Rijeci. Njihova glazba od samog početka odiše tamnijim prizvukom rocka i atmosferom 80-ih godina, što je jasno došlo do izražaja na njihovom debitantskom albumu »In This Town Lies a City«. Ovaj album je dobio pozitivne kritike i brzo došao do fanova zahvaljujući singlovima poput »Closer« i »After Hous.« Nakon početnog uspjeha, bend se okreće eksperimentiranju s novim utjecajima, uključujući synth-pop i trip-hop.

Ova kreativna evolucija rezultirala je njihovim hvaljenim drugim albumom, »Motel Monaco«. Album donosi kompleksniji i zreliji zvuk, prožet vrhunskom audio produkcijom koja dodatno naglašava njihov prepoznatljivi stil. The Black Room ostaje jedan od najistaknutijih bendova iz Rijeke, sa svojom jedinstvenom kombinacijom mračnog rocka, atmosfere 80-ih i modernih glazbenih utjecaja, koji zajedno stvaraju bogat i emocionalno snažan zvučni pejzaž. To je odlika novog albuma »Future Memories« koji je predstavljen singlovima »The Sun & The Moon«, »Pleasureland« i »Future Memories«.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Još jedan riječki bend, duo The Siids koji uživo nastupa kao trio, nastao je iz pepela benda Morso, kada su Stanislav Grdaković i Darko Terlević odlučili krenuti u novu glazbenu avanturu. Nakon nekoliko godina marljivog rada, The Siids su iz svoje glazbene tvornice isporučili prvi hvaljeni album pod nazivom »Brutalist«. Njihov put prema publici gradio se polako i sigurno, a najjači adut bili su live nastupi. »I I« je naziv novog albuma koji sadrži 11 pjesama koje demonstriraju širok spektar kreativnosti. U stvaranju tekstova, Stanislav i Darko su se udružili s Markom Rogićem (White On White).

Etablirani

U subotu 26. listopada album »Smiles revolutionary« predstavit će Stonebride. Bend miješa rock s raznim drugim (pod)žanrovima kao što su psych, stoner, alternative, prog, sludge, doom ili grunge i tako kroje vlastiti glazbeni put skoro 19 godina. Mjesečne te kratke turneje uz klupske i festivalske nastupe uz direktno dijeljenje pozornica kao izravna podrška žanrovski utjecajnim bendovima poput Monster Magnet, Karma To Burn, Kyuss Lives!, Yawning Man, Elder, Black Math Horseman, True Widow, Stinking Lizaveta, Mos Generator i mnogim drugima etablirali su Stonebride.

(Foto: Promo)(Snimila Tea Tidić)

Zadnjeg dana listopada stižu Edi East Trance Blues predvođeni Edijem Maružinom, a već prvog dana studenog u sklopu programa 18. Seasplash platforme nastupaju One Possible Option, Messerschmitt i Pomelo Chess Society. U subotu 2. studenog pozornicu opet preuzimaju DJ-evi Herceg, Senkić i Maskić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter