REMIKS IDENTITETA 9

Raspisan ovogodišnji natječaj - pozivaju se glazbenici, producenti i DJ-evi

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


Metamedia Lab i Udruga Metamedij u suradnji s Centrom za nematerijalnu kulturu Istre pozivaju sve zainteresirane glazbenike, producente i DJ-eve da se prijave na natječaj za remiksiranje glazbe »Remiks identiteta 9«. Ovaj projekt ima za cilj povezati tradicijsku i suvremenu glazbu, potičući inovativne dijaloge među različitim kulturama i povijesnim razdobljima, kroz remiksiranje tradicijskih pjesama iz Istre i Hrvatskog primorja u stilu dvoglasja tijesnih intervala.

Temu i okosnicu ovogodišnjeg natječaja čine dvije tradicijske pjesme »Marice fętice« i »Zis am folja«. Obje pjesme pripadaju prvoj tradiciji (dvoglasju tijesnih intervala). U sastavu stila tijesnih intervala Istre i Hrvatskog primorja svojim se specifičnim glazbenim značajkama izdvajaju četiri podstila: Kanat, Tarankanje, Bugarenje i Diskantno dvoglasje. Kanat danas izvodi pretežno hrvatsko stanovništvo u Istri, na otoku Krku i u Novom Vinodolskom. U šišanskim mantignadama koristi se ista tehnika, ali su tekstovi pjesama pretežno na istriotskom govoru. U prošlosti su također kantali i u istrorumunjskim selima u podnožju Učke, a tekstovi su bili na vlaškom, tzv. istrorumunjskom jeziku.

Nagrade

Sudionici natječaja trebaju izraditi remikseve koristeći elemente jedne od navedenih pjesama. Remiksevi mogu biti u bilo kojem glazbenom stilu, ali je važno zadržati prepoznatljive elemente tradicijskog materijala, poput originalnih vokalnih ili instrumentalnih dijelova. Natječaj je otvoren za sve, bez obzira na glazbeno iskustvo. Stručni žiri, u sastavu Milan Đurić, Noel Šuran i Marino Jurcan, odabrat će dva najbolja rada. Prvonagrađeni rad dobiva 150, a drugonagrađeni 75 eura. Najbolji radovi bit će objavljeni na zajedničkom albumu te promovirani putem platformi Udruge Metamedij.

Zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje na natječaju putem online obrasca. Nakon popunjenog obrasca svim će prijavljenima biti poslana poveznica za preuzimanje materijala za remiksiranje.

Konačne radove u formatu WAV ili MP3 mogu se poslati na e-mail adresu [email protected] s naznakom »Remiks identiteta 9 – prijava na natječaj«.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter