ALA ŠU

Objavljen prvi album pulskog glazbenog projekta Sergio Recreativo

| Autor: Mladen Radić
(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


Pulski glazbeni projekt naziva Sergio Recreativo objavio je svoj prvi album – digitalno izdanje koje prati i objava single-videospota za pjesmu istoimenog naziva kao i album »Ala Šu«. Bend Sergio Recreativo čine glazbenici dobro poznati iz drugih sastava i raznih glazbenih projekata, a to su Victor Hugo Moreno - električna gitara, Sandro Pettener - saksofon i sintesajzeri, vokal, Nenand Mirt - kontrabas, vokal te Andrea Rojnić - klavijature.

Band Sergio Recreativo započinje sa radom u 10.mjesecu 2019. godine u Puli, a prve pjesme band snima u 12.mjesecu, 2020. godine. Svoj glazbeni izričaj predstavljaju kao instrumentalni (povremeno vokalni) glazbeni fusion.

Akcija traženja

- Sergio Recreativo spoj je glazbenika različitih godina, nacija i glazbenog izričaja, ono što im je zajedničko je uživanje u rekreativnom-opuštenom pristupu stvaranja autorske glazbe. Ime benda Sergio Recreativo upravo to predstavlja... Pjesma »Ala Šu« poziva na akciju traženja Sergia Recreativa koji se skriva negdje na području Istre, endemska je vrsta gotovo izumrla, Sergio je omiljeni lokalni junak današnjeg doba koji prkosi tehnološkom napretku, naletu konzumerizma i populizma koji je prisutan svuda oko nas a nadimak Recreativo njegov je kreativno-rekreativni način borbe protiv zlih sila koje napadaju,.ali Sergio Recreativo će pobjediti!, poručuju članovi.

Album »Ala Šu« sadrži 9 pjesama koje su snimane u studiju u Puli. Snimatelj i ton majstor je Perica Šuran koji je miksao i masterirao album. Produkciju potpisuju članovi Sergio Recreativo Sandro Pettener, Nenad Mirt, Victor Hugo Moreno i Andrea Rojnić. Likovno rješenje digitalnog izdanja napravio je Igor Zirojević. Snimatelj i montažer videospota je Mladen Đaković

Na albumu su gostovali Dušan Kranjc - bubnjevi, Carlos Fagin – klavijature, Goran Salvi – bubnjevi, Luka Žužić – trombon i Branko Sterpin – truba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter