nakon 15 godina rata između braće

Povratnička turneja Oasisa ide i na druge kontinente, no ne i u kontinentalnu Europu

| Autor: Novi list
(Foto X)

(Foto X)


Britanski glazbeni časopis NME objavio je informaciju da povratnička turneja grupe Oasis nakon 15 godina rata između braće Gallagher neće stati na 17 koncerata u Velikoj Britaniji i Irskoj sljedećeg ljeta. Toj dobroj vijesti za ljubitelje najvećeg brit-pop benda, treba dodati jednu lošu za ljubitelje iz dobre stare Europe.

Prema tim informacijama Oasis će zasvirati u Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji i Australij, ali ne i u kontinentalnoj Europi.

Prema pisanju NME-a, sljedeći tjedan izaći će službena informacija s detaljima kao što su stadioni na kojima će svirati, datumi koncerata i informacije vezane uz prodaju ulaznica, no NME je objavio imena gradova u kojima će nastupiti. To su redom Toronto, Chicago, East Rutherford – New Jersey, Boston, Los Angeles, Mexico City, Seoul, Tokio, Melbourne, Sydney, Sao Paulo, Santiago, Buenos Aires.

Podsjetimo, za 17 prvo najavljenih koncerta u Velikoj Britaniji i Irskoj u online redu čekalo je 14 milijuna ljudi iz čak 158 zemalja. Puno je bure izazvao način na koji su se ulaznice prodavale, ne samo zbog sata i sata čekanja u redu da bi na kraju svaki deseti uspio doći do ulaznice, do tako zvanog dinamičnog formiranja cijene, sistema u koje m je početna cijena od 160 eura skakala i do 400.

Nakon velikog nezadovoljstva fanova, iz Oasis tima pokušali su ublažiti problem objavom još dva datuma na Wembleyu, sa sasvim drugačijim sistemom prodaje karata koji sliči lutriji. Nema online redova i čekanja, svi koji se prijave u određenom roku ulaze u bubanj s jednakim šansma do dođu do ulaznice. Hoće li ovakav sustav biti primijenjen i za koncerte na drugim kontinentima, ostaje da se vidi. Kao što ostaje da se vidi jesu li Oasis u ostatku svijeta, posebno u SAD-u gdje pamte slabije rezultate, toliko velike zvijezde da mogu rasprodavati stadione kao u Engleskoj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter