energični nastupi

SoulFingersi i Baby Lasagna nastupili u Rovinju, i mali i veliki došli na svoje

| Autor: Nina Orlović Radić
(Snimila Nina Orlović Radić)

(Snimila Nina Orlović Radić)


Ništa manje od očekivanog, brojna publika, okupljena na Trgu maršala Tita, od fantastičnog koncerta SoulFingersa, nije dobila. Doslovce, ritmovi i strast kojom Soul braća i bend "praše" na koncertima, raspametila je odlično raspoloženu publiku i natjerala na ples.

(Snimila Nina Orlović Radić)(Snimila Nina Orlović Radić)

(Snimila Nina Orlović Radić)(Snimila Nina Orlović Radić)

Upravo, kao i početkom 90-ih kada su braća Denis i Haris oformili mnogoljudski band te uz svoje energične nastupe privukli pažnju i odjećom, i rovinjski je trg vibrirao u ritmu zlatnog soula - nezaboravnih izvođača poput Jamesa Browna, Arethe Franklin, Otisa Reddinga i drugih soul glazbenika.

No, prava euforija je nastala silaskom pjevača s pozornice i njegovim "miješanjem" s publikom. Naime, zabavljeni plesom i pogledom u puhače, mnogi nisu vidjeli trenutak kada se "glas" spustio s bine i pjevao među gledateljima. Naravno, to je mnogima izazvalo nevjericu, naročito kada se skužilo da je kamera mobitela usmjerena na pozornicu a ne na frontmana SoulFingersa koji stoji pred vama.

Uslijedio je i nastup mega popularnog Baby Lasagne, kojeg su oni najmlađi (a očito to je bila noć da i oni izađu do kasnih sati) jedva dočekali. A uglavnom, oni ispod visine roditeljskog pasa, svoga Babyja čekali su na ramenima roditelja ne bi li domaćeg Super stara i, kako je najavio voditelj glazbene noći Ronald Braus, moralnog pobjednika Eurovizije.

(Snimila Nina Orlović Radić)(Snimila Nina Orlović Radić)

(Snimila Nina Orlović Radić)(Snimila Nina Orlović Radić)

Sam dolazak Baby Lasagna i banda, uz najavu Brausa, i njegovog glasnog odbrojavanja podsjećalo je na doček Nove godine pa je nakon "otkucaja" posljednje minute, odnosno izgovora posljednjeg broja uslijedila prava euforija publike koja je jedva dočekala pozdraviti najpoznatiju bebu u Hrvata. Uz mega hit "Rim tim tagi dim", naš je Umažanin izveo i svoju najnoviju "stvar" - "Biggie Boom Boom", koja je također, odlično prihvaćena od strane publike.

Koncertna večer na Trgu maršala Tita, u organizaciji gradske Turističke zajednice, okončana je dvadesetak minuta prije ponoći, pa valja napomenuti da se kućni red Grada Rovinja, itekako poštuje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter