Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Cimet rolice posebnog punjenja

| Autor: Life / Novi list
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ako postoji jedna slatka napast koja je s dolaskom jeseni uvijek favorit, onda su to rolice s cimetom.

Ovaj slastičarski klasik je sam po sebi apsolutno fantastičan, ali trenutno su u trendu i sve posebnije verzije. Bilo da su s nadjevom od šumskog voća ili prelivene bijelom čokoladom, apsolutni su hit za sve ljubitelje slatkog.

Ali postoji jedna vrsta koja nam je posebno draga, posebno imajući na umu hladnije dane: rolice s nadjevom od slastičarske kreme!

Sastojci (za 6 rolica):

Za tijesto:

  • 80 g maslaca
  • 250 ml mlijeka
  • 80 g šećera
  • 1/2 kockice svježeg kvasca
  • 500 g brašna
  • 1 prstohvat soli

Za nadjev:

  • 1 paketić pudinga od vanilije u prahu
  • 30 g šećera
  • 200 ml mlijeka
  • Malo šećera s cimetom

Za ukrašavanje:

  • Šećer u prahu
  • Nasjeckani lješnjaci

Priprema:

U loncu otopite maslac i šećer, dodajte mlijeko i maknite s vatre.

U mlakoj tekućini otopite kvasac.

U zdjeli pomiješajte brašno i sol, dodajte mlijeko s kvascem i zamijesite glatko tijesto.

Pokrijte i ostavite da se diže na toplom sat vremena.

Puding pripremite prema uputama na pakiranju i ostavite da se ohladi u hladnjaku.

Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na cca. 30 x 45 cm i premažite pudingom, a s jedne duže strane ostavite slobodan rub od 2 cm.

Pospite šećerom s cimetom, zarolajte i premažite rubove s malo vode.

Koncem razdvojite 6 rolica i stavite u posudu namazanu maslacem. Pokrijte i ostavite da se diže 30 minuta.

Zagrijte pećnicu na 180 °C.

Premažite rolice mlijekom i pecite 25 minuta.

Po potrebi pred kraj pokrijte papirom za pečenje. Ohlađene rolice pospite šećerom u prahu i ukrasite nasjeckanim lješnjacima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter