Ilustracija (Pexels)
Ako postoji jedna slatka napast koja je s dolaskom jeseni uvijek favorit, onda su to rolice s cimetom.
Ovaj slastičarski klasik je sam po sebi apsolutno fantastičan, ali trenutno su u trendu i sve posebnije verzije. Bilo da su s nadjevom od šumskog voća ili prelivene bijelom čokoladom, apsolutni su hit za sve ljubitelje slatkog.
Ali postoji jedna vrsta koja nam je posebno draga, posebno imajući na umu hladnije dane: rolice s nadjevom od slastičarske kreme!
Za tijesto:
Za nadjev:
Za ukrašavanje:
U loncu otopite maslac i šećer, dodajte mlijeko i maknite s vatre.
U mlakoj tekućini otopite kvasac.
U zdjeli pomiješajte brašno i sol, dodajte mlijeko s kvascem i zamijesite glatko tijesto.
Pokrijte i ostavite da se diže na toplom sat vremena.
Puding pripremite prema uputama na pakiranju i ostavite da se ohladi u hladnjaku.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na cca. 30 x 45 cm i premažite pudingom, a s jedne duže strane ostavite slobodan rub od 2 cm.
Pospite šećerom s cimetom, zarolajte i premažite rubove s malo vode.
Koncem razdvojite 6 rolica i stavite u posudu namazanu maslacem. Pokrijte i ostavite da se diže 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 180 °C.
Premažite rolice mlijekom i pecite 25 minuta.
Po potrebi pred kraj pokrijte papirom za pečenje. Ohlađene rolice pospite šećerom u prahu i ukrasite nasjeckanim lješnjacima.