glazbeno-scenski festival

Festival na dragom kamenu: U Raklju kroz glazbu, film, cabaret...

| Autor: Mladen Radić
Nastupa Rundek (Snimio Mihael Stojanović)

Nastupa Rundek (Snimio Mihael Stojanović)


Trinaesti glazbeno-scenski festival u Raklju, Festival na dragom kamenu, počinje u subotu 20. srpnja i trajat će do 14. kolovoza.

Umjetničko vijeće Festivala - kojeg čine Stojan Matavulj, Zdenka Gold, Aleksandar Saša Mondecar, Bruno Langer i Edita Šanović Bolković - pripremili su i ove godine poseban program u muzejsko-galerijskom prostoru Grubić. Ulaz je uvijek slobodan, a svi programi počinju u 21 sat.

Festival se otvara 20. srpnja koncertom Darko Rundek Trija. Sastav trija čine vrhunski glazbenici - Darko Rundek, Igor Pavlica i Miro Manojlović.

Dan kasnije, 21. srpnja, na programu je predavanje Antona Percana na temu "Lončarstvo u Raklju". Ovo već tradicionalno predavanje u sklopu Festivala na temu povijesti Raklja, obogatit će se premijernim prikazivanjem dokumentarnog filma "Obnova lončarske peći u Raklju 1989.-1990.", autora Igora Gala koji će biti i gost večeri.

U petak 26. srpnja je na redu prva filmska večer uz film iznenađenja, a radi se o jednom dugoočekivanom filmu.

U subotu 27. srpnja slijedi Cabaret "Ča je život vengo…" inspiriran pjesmama, reportažama i prozom legendarnog Momčila Popadića. Dramaturgiju potpisuje Bojan Brajčić. Izvode ga Maran Nejašmić Banić, Petar Salečić i Bojan Brajčić, dok je producentica Lidija Ivanda.

Druga kabaretska večer, "Jadran & Stojan cabaret" na rasporedu je 2. kolovoza. Bit će to večer smijeha i dobre glazbe uz legendarnog Stojana Matavulja i Jadrana Vuškovića (Daleka obala).

U nedjelju 4. kolovoza je još jedna večer posvećena Raklju - "Crtice iz Raklja i Istre", autora i novinara Marka Percana, a snimljene za HRT, bit će prikazane na velikom platnu.

Večer bluesa uz koncert The Primotajo Blues Banda održat će se u subotu 10. kolovoza.

Nedjelja 11. kolovoza bit će večer Cannesa u Raklju. Prikazani će biti dva domaća filma: "Čovjek koji nije mogao šutjeti" i "Murina2, koji su dobili prestižne nagrade na Filmskom festivalu u Cannesu.

Konačno, u srijedu 14. kolovoza Atomsko Sklonište na čelu s Brunom Langerom, već dvanaestu godinu za redom, rock koncertom zatvaraju Festival.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter