S 49 GODINA

Umro Shifty Shellshock, pjevač Crazy Towna poznatoj po pjesmi "Butterfly"

| Autor: T. I.
(Foto: YouTube screenshot)

(Foto: YouTube screenshot)


Seth Binzer aka Shifty Shellshock, pjevač rap-rock skupine Crazy Town, pronađen je jučer mrtav u svom domu Los Angelesu. Imao je 49 godina.

Uzrok smrti još nije objavljen, no povijest njegove ovisnosti o drogama bi mogla sugerirati zašto je umro u relativno mladim godinama života.

Crazy Town jedan su od sinonima za kovanicu "one hit wonder". Njihov se zvao "Butterfly", singl u stilu Red Hot Chili Peppersa koji je žario i palio top listama 2000. godine. Popeo se do broja 1 Billboard Hot 100 liste i pomogao da se njihov debi album "The Gift Of Game" proda u milijunskoj tiraži. Nakon toga, naredni album "Darkhorse" iz 2002. nije kupio nitko, pa se bend raspao godinu kasnije. Reformirali su se 2007. otad održavali diskografsku i koncertnu aktivnost i dalje baziranu na činjenici da ih publika dolazi gledati zbog tog jednog hit singla.

Binzer je od početka bio problematičan dio Crazy Twn priče, već poslije prvog uspjeha, izbačeni su s Ozzfesta jer je pjevač uhićen nakon što je u pijanom stanju bacio stolicu kroz zatvoreni prozor. Incidenti su se nizali, od optužbi za posjedovanje droge do obiteljskog nasilja. Prošle godine uhićen je zbog krvave tučnjave s drugim članom benda, pretprošle jer je Los Angelesom vozio intoksiciran. O svojim je problemima s drogom i alkoholom javno govorio i pokušavao se skinuti u TV reality showovima poput Celebrity Rehab i Sober House.


Podijeli: Facebook Twiter