specifična energija

Zhlehtetje kolektiv iz Slovenije na Jazz-u na Belvederu u Bujama

| Autor: Glas Istre
(Foto: Jazz na Belvedere)

(Foto: Jazz na Belvedere)


Ovog vikenda ljubitelji jazza u Istri, ali i šire dolaze na svoje zahvaljujući programu Jazz na Belvederu koji će u petak, 7. lipnja ugostiti slovenski Zhlehtetje kolektiv koji vodi slovenski pijanist, skladatelj i producent Rok Zalokar.

Ovaj kolektiv koji s nastupom započinje iza crkve sv. Servola u 20.30 sati pojavljuje se u različitim formatima, zadržavajući jedinstvenu mješavinu akustičnog i elektronskog zvuka, suvremene glazbe i folklora. Polazeći iz tradicije spiritualnog jazza, kontinuirano izražava poruku trenutka i međusobnog razumijevanja.

To je rezultiralo nizom kritički hvaljenih albuma: nadrealnim studijskim kolažnim albumom Toyomi i live albumom Celica, oba objavljena 2020. godine, te izdanjem Portals Vol. 1 iz 2022. godine, koji su kritičari proglasili jednim od najboljih u Sloveniji. Izdanje Poletje Loops iz 2023. godine sadrži izbor live snimki s različitih pozornica koje su inspirirale glazbu, od jazz klubova do psy-trance festivala, dok se sljedeće izdanje Podhod fokusira na dugotrajni meditativni materijal.

Zajednička nit njihovih live nastupa i albuma je prenošenje specifične energije večeri, čime se uspostavlja dublja veza s publikom i svaki nastup čini jedinstvenim.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter