POČAST NAJBOLJOJ

Večeras u Shipyardu premijera glazbenog projekta KrisTINA’s Show

| Autor: Mladen Radić / Glas Istre
(Snimio Saša Miljević)

(Snimio Saša Miljević)


Večeras u 21 sat u Shipyardu održat će se premijera projekta KrisTINA’s Show iza kojeg stoji pulska glazbenica Kristina Iveković koja je odlučila odati počast legendarnoj Tini Turner, što joj je želja već niz godina. Sakupila je ekipu i nakon intenzivnih priprema pripremila nastup u kojem će izvesti hitove kao što su »Simply the best«, »Proud Mary«, »What’s love got to do with it«, »We don’t need another hero« i druge.

Njenu ekipu čine još i Tatiana Giorgi te dobar dio Čarobne frule, Zoran Stanisavljević na bubnjevima, Mauricio Valić na basu, Toni Drandić na gitari, Masimo Lazarić na klavijaturama, Tonči Trinajstić i Sonja Domitrović na saksofonu, Ana Balog - prateći vokal,  plesni studio CoolStep - Luisa Tikulin, Helena Trifunac i Doris Poletan pod vodstvom Antee Kezmić.

Prije tri mjeseca izbacili su promo video na YouTube kanalu The KrisTINA’s Show, a večeras će snimati nastup za koji su pripremili posebne kostime i koreografiju za neke od pjesama. Oko režijskog dijela pomogao je Luka Mihovilović, a Iveković se zahvaljuje i Arenaturist hospitality group koji su pomogli kad su snimali spot ustupivši prostor kao i motoklubTwin Horn MC.

(Snimio Saša Miljević) (Snimio Saša Miljević)

- Tinu cijenim i volim i povezujem se s njom, zato što ja sada i kroz njen život prepoznajem i sebe. Ona je najmanje bila glas, bila je sve ostalo. S Tinom sam se počela povezivati sve više i sve dublje, nakon što sam pogledala film o njoj »Whats love got to do with it«. To je bilo krucijalno da shvatim da je Tina toliko više od glazbe. Senzibilitet je rastao i sve sam više slušala kako sam njena reinkarnacija. Gotovo 20 godina kasnije, gledajući mjuzikl »Tina« na West Endu, nisam mogla ne plakati. Imala sam osjećaj da gledam svoj život na tim daskama, kaže Iveković koja je identificirala s tim životom prepunim samoće i novih početaka. »Tina nije šutjela. U vrijeme kad je bilo nevjerojatno da si razvedena žena, samohrana majka četvero djece ‘nepoželjne’ boje kože u 40-ima, mala soul girl iz Tennesseeja itekako je još imala što za pokazati. Progovorila je i o obiteljskom nasilju, fizičkom, mentalnom i seksualnom zlostavljanju koje je trpjela godinama, a kako bi ženama poručila da to nije normalno i da nitko to ne zaslužuje«, kaže Iveković i još jednom napominje da ovo je tribute koncert, ovo je Tina, ali na KrisTININ način.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter