SPREMNI ZA EURO

VIDEO / Macola i Sindikat predstavili pjesmu i spot kojim podržavaju Vatrene: "Najviše od svega" kao podrška hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji

| Autor: Mladen Radić
S predstavljanja spota (Snimila: Danijela Đorđević)

S predstavljanja spota (Snimila: Danijela Đorđević)


Đole Macola i njegov novi bend Sindikat kojima su se pridružila još neka poznata imena predstavio je preksinoć u pizzeriji Garden spot za pjesmu "Najviše od svega" kojom bodri hrvatsku nogometnu reprezentaciju koju uskoro čeka nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Naziv projekta je Macola & Sindikat feat. Sponza, a one koji su čekali da konačno vide spot pozdravio je Daniel Sponza, novinar i organizator raznih događanja koji u pjesmi i spotu repa, zbog čega osjeća zadovoljstvo i čast, ali je i obećao da će se pjesma emitirati i vrtjeti na radiostanicama te na Forumu. Tu će se na velikom LED ekranu pratiti utakmice Dalićevih Vatrenih na EP-u.

Jezgru benda pored Đoleta Macole čine i Željko Đikić Đika te Valteru Hrovatu od kojeg je potekla ideja te je napravio pjesmu, aranžman i tekst, a skladba je snimljena u studiju u Galižani kod Maura Giorgija Mifre. Na koncu su snimili i spot u kojem su sudjelovali i Stipe Drviš, Željko Đikić Đika, Romeo i Paul Bilandžić iz grupe Lilihip, Zoran Grbin, Ivan i Damir, Igor Ostojić i košarkaš Šibenke Pavao Paić te poznati gitarist Jurica Pađen.

(Foto: Screenshot)(Foto: Screenshot)

Zadovoljstvo

- Družili smo se i bilo nam je lijepo, rekao je Macola. Morali su to više puta snimati i ponavljati, tako da će i ova verzija koju su prikazali preksinoć najvjerojatnije doživjeti neke sitne izmjene, ali zadovoljstvo je bilo očito kod svih onih koji su u spotu sudjelovali.

- Zahvaljujemo svima, volimo Hrvatsku, navijamo za Hrvatsku. Mi smo našim senzibilitetom taj tekst morali upakirati u jedno lijepo pjevanje, kroz kiticu i kroz "refrenčić", kazao je Đika.

Za Hrovata kao autora glazbe i teksta ovo je bilo jedno lijepo putovanje.

- Đika i Đole su tako zabavna ekipa za raditi. Tu je bilo smijeha, šale, svega... Tu su i Lilihip, kod njih smo bili na roštilju. Radili smo profesionalno, ali smo se i zabavljali, kazao je Hrovat.

Opušteno

Najteži televizor kroz prozor u spotu snimanom bacio je nekadašnji boksački prvak Stipe Drviš.

- Kad su nas pozvali Đole i Danijela Đorđević, drage volje smo se odazvali, dali smo da svoj mali doprinos kao statisti, lijepo smo se proveli, veselili na fešti i bilo nam jako drago što smo u tome, poručuju braća Lilihip. Posebna zahvala upućena je Danijeli koja se potrudila oko videospota, kao i Tončiju Bošnjaku koji je dao prostor za preksinoćnu promociju u Gardenu.

Macola se zahvalio i snimateljima Bojanu Pruscu i Branislavu Danevskom, a Prusac je upotpunio spot nekim svojim idejama te ga je i montirao. Spot prikazuje kako mala grupa zagriženih navijača navija dok prati utakmicu na televiziji i kako prolaze kroz faze uzbuđenja i nervoze dok prate utakmicu. Nakon spota prikazano je i ono što se popularno naziva "making of...", odnosno kadrovi sa snimanja, scene koje nisu završile u spotu i što se događalo izvan onog što je bilo u fokusu.

(Foto: Screenshot)(Foto: Screenshot)

Atmosfera je očito bila jako opuštena, kako na snimanju tako i na preksinoćnoj prezentaciji. Bila je to prilika autorima i njihovim gostima da procijene kako bi to moglo izgledati jednom kada se prikaže na velikim i manjim ekranima i kada netko od najvjernijih navijača bude poželio bodriti hrvatske nogometaša u njihovom pohodu na europsku nogometnu krunu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter