TALIJANSKI SPECIJALITET

Kako skuhati savršenu paštu? SEDAM ZLATNIH PRAVILA

| Autor: Glas Istre

Sad kad smo "preživjeli" još jedno nevrijeme, može se početi razmišljati o slasnoj večeri. Na primjer, nešto s paštom. Ali kako skuhati paštu da bude savršena? Pročitajte ovih sedam zlatnih pravila:

1. Paštu kuhati u loncu kapaciteta do 3 litre, a ne u "kazanu" od 10 plus litara

2. Vodu treba posoliti PRIJE nego što zavre, a ne kasnije

3. Nikako ne u vodu stavljati ulje, što se obično radi da se pašta ne bi zalijepila. Ali dovoljno je paštu redovito miješati dok se kuha

4. Pašta je gotova kad je "al dente", dakle malo tvrda. Nikako je se ne smije pustiti da se prekuha, jer će onda biti neupotrebljiva i groznog okusa

5. Paštu kuhati u skladu s uputama na pakiranju, ali nije loše probati je li gotova i ranije. Uvijek je bolje da bude malo tvrđa, nego da se prekuha

6. Nakon što je kuhana, paštu treba procijediti, ali nikako je ne ispitati vodom

7. Paštu prvo staviti u zdjelu, pa je potom preliti umakom, a ne obrnuto; ubaciti paštu u zdjelu s umakom

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter