Ilustracija (Pixabay)
Ako je banana postala premekana i prezrela da bi je konzumirali kao međuobrok, možete je "preraditi" u slatki recept, kako ne biste uzalud potrošili ovo voće bogato svojstvima i dobrobitima za naš organizam.
Kruh od banane jedan je od najpoznatijih recepata kada su poslastice s bananama u pitanju.
To je u praksi kolač od pasirane banane, brašna, jaja i mlijeka (ili biljnog napitka), obogaćen cimetom u prahu ili komadićima čokolade.
To je vrlo jednostavan desert za napraviti, idealan za doručak ili popodnevnu užinu za djecu, uz šalicu dobrog čaja ili toplu čokoladu.
Za one poduzetnije u kuhinji, prezrela banana može biti osnova za ukusne popečke.
Bananu jednostavno izmiksajte zajedno sa šećerom i mlijekom, zatim dodajte brašno, kvasac i arome.
Kad dobijete prilično gustu smjesu, stavljajte je u malim količinama u kipuće ulje i ispecite vaše banana popečke.
Također klasičan recept za doručak ili međuobrok za čiju pripremu možete krenuti od u kuhinji "zaboravljene" banane.
U bananu izgnječenu vilicom dodajte jaja i meki maslac, potom umiješajte šećer, kvasac, brašno i malo mlijeka, a na kraju smjesu obogatite nasjeckanom čokoladom i prebacite u kalupe za muffine.
Tko želi ukusan doručak, ne može baciti zrelu bananu i ne pripremiti ukusne (i vrlo jednostavne) palačinke .
Kao i u drugim slučajevima, počinjete sa zgnječenom bananom.
U to dodajte jedno jaje, malo grčkog jogurta, malo šećera i malo krupno nasjeckanih zobenih pahuljica.
Palačinke ukrasite po želji, dodajući im džem, jogurt, javorov sirup, maslac od sušenog voća ili svježe voće.