ukusni deserti

Nemojte bacati bananu koja je previše zrela. Evo što sve možete učiniti s njom

| Autor: Šarlota Brnčić
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ako je banana postala premekana i prezrela da bi je konzumirali kao međuobrok, možete je "preraditi" u slatki recept, kako ne biste uzalud potrošili ovo voće bogato svojstvima i dobrobitima za naš organizam.

Kruh od banane

Kruh od banane jedan je od najpoznatijih recepata kada su poslastice s bananama u pitanju.

To je u praksi kolač od pasirane banane, brašna, jaja i mlijeka (ili biljnog napitka), obogaćen cimetom u prahu ili komadićima čokolade.

To je vrlo jednostavan desert za napraviti, idealan za doručak ili popodnevnu užinu za djecu, uz šalicu dobrog čaja ili toplu čokoladu.

Slatki popečci

Za one poduzetnije u kuhinji, prezrela banana može biti osnova za ukusne popečke.

Bananu jednostavno izmiksajte zajedno sa šećerom i mlijekom, zatim dodajte brašno, kvasac i arome.

Kad dobijete prilično gustu smjesu, stavljajte je u malim količinama u kipuće ulje i ispecite vaše banana popečke.

Muffini

Također klasičan recept za doručak ili međuobrok za čiju pripremu možete krenuti od u kuhinji "zaboravljene" banane.

U bananu izgnječenu vilicom dodajte jaja i meki maslac, potom umiješajte šećer, kvasac, brašno i malo mlijeka, a na kraju smjesu obogatite nasjeckanom čokoladom i prebacite u kalupe za muffine.

Palačinke

Tko želi ukusan doručak, ne može baciti zrelu bananu i ne pripremiti ukusne (i vrlo jednostavne) palačinke .

Kao i u drugim slučajevima, počinjete sa zgnječenom bananom.

U to dodajte jedno jaje, malo grčkog jogurta, malo šećera i malo krupno nasjeckanih zobenih pahuljica.

Palačinke ukrasite po želji, dodajući im džem, jogurt, javorov sirup, maslac od sušenog voća ili svježe voće.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter