Na Portarati u prostoru bivšeg Max&Co. večeras je otvoren istarski street food & wine objekt pod nazivom "Gagliardo". Zakupac je Gianluca Draguzet, sin poznatog pulskog ugostitelja Tonija Draguzeta iz proslavljene "Boccaporte" u Dolinki.
Riječ je o modernom objektu od 45 mjesta s deset zaposlenika koji će raditi tijekom cijele godine, a sam naziv svojevrsna je uspomena obitelji Draguzet.
- Moja pranona bi nas tako zvala kada bi je zeznuli, ali na neki pametan način. Tako da je to uspomena i na nju. Osim toga u krdu krava, najjači boškarin se nazivao gagliardo što na talijanskom znači čvrst i jak. Ipak, to je uspomena na nonu koja je tatu naučila kuhati pa je to više neki sentimentalni obol njoj, rekao je Draguzet.
"Gagliardo" u svojoj ponudi ima tjesteninu, burgere i popularna brza jela na istarski način poput "istarskog hot doga". Na atraktivnoj lokaciji u ugodnom ambijentu čiji interijer krase radovi akademskog slikara Boruta Skoka mogu se pojesti i kolači i degustirati vina. Novost je i u svijetu već davno korišten - brunch - kasniji doručak idealan, primjerice, za turiste nakon kasnijih noćnih zabava ali i za domaće koji u centru grada mogu doručkovati kao kod kuće.
U planu su, otkriva nam Draguzet, vinske večeri i promocija mladih istarskih vinara kao i svojevrsni after work happy hour od 15 do 18 sati u kojoj bi se kao u Italiji, primjerice nudio spritz po povoljnoj cijeni od euro i pol.