Primjeri pizza u I Masanielliju
I Masanielli u Caserti nedaleko Napulja najbolja je pozzerija na svijetu za 2022. godinu u izboru internetskog vodiča 50 top pizza.
Prvo mjesto dijeli s pizzerijom Unna Pizza Napoletana u New Yorku.
Ističe se da je tijesto pizze u I Masanielliju vrlo mekano, lagano i prozračno, a nadjevi vrlo kreativni i okusno uravnoteženi. Na pizzamase obično mogu naći visokokvalitetni sastojci koji su lokalno uzgojeni ili proizvedeni od domaćih sirovina poput inćuna iz Trapanija, maslina iz Caiazza, kapara iz Saline i slično, piše portal punkufer.
Na jelovniku se nalazi 20-ak pizza, ali čak i iza najjednostavnijih okusa skriva se zapanjujuća gastrokreacija. Pizza Marinara Atomica, primjerice, sadrži umak od San Marzano rajčica koji se kuha 12 sati prije nego što se stavi na tijesto. Na pizzu idu i sušene Piennolo rajčice s Vezuva, hrskava korica od rajčica, majoneza od rajčica, planinski origano, češnjak iz doline Ufita te domaće maslinovo ulje.
I najbolje od svega - cijene. Raspon je od 6 do 14 eura, odnosno od 45 do 105 kuna, dakle otprilike kao i "novo normalne" cijene u Puli.
Ima dana kada I Masanielli dnevno izbaci više od 1.000 pizza.