snimat će se i u Istri

FOTOGALERIJA / U Hrvatskoj se snima nova Netflixova serija: U glavnoj ulozi poznati britanski oskarovac

| Autor: Valentina Botica


Centar Rijeke ponovno će osvanuti na filmskom platnu, ili u ovom slučaju, malim ekranima – u ulicama Dolac i Verdijeva snimaju se dijelovi serije "Šakalov dan"!

Radi se o seriji u britanskoj produkciji o ubojici Šakalu koja će se moći gledati na Netflixu, a u glavnoj je ulozi talentirani i Oscarom nagrađeni britanski glumac Eddie Redmayne.

Na to da je Rijeka izrazito kulturno i arhitekturalno bogat i versatilan, ukazuje činjenica da se ulica Dolac privremeno pretvara u španjolsku Andaluziju – na Teatru Fenice osvanula je španjolska zastava, kafić na uglu poprimio je novo ruho u obliku naljepnica na španjolskom, a Talijanska škola glumi banku iz koje Šakal izlazi i ulazi u taksi. 

Snima se i na placi, točnije u Verdijevoj ulici, na koju se kreće oko 14 sati, a još se isti dan planira snimati i u istarskom Rapcu. 

Tako četvrtak podliježe privremenim regulacijama kolničkog i pješačkog prometa, a privremeno se smanjio i broj mjesta za parkiranje. 

Građanima ne smeta, jer znati da se u njihovom gradu priprema nešto zanimljivo, a istovremeno promovira Hrvatsku i samu Rijeku, uvijek je dobar osjećaj. Naravno, kao i uvijek, bilo je namrgođenih prolaznika koji su nezadovoljno čekali "rez" i ponovno otvaranje prometa između snimanja.

Osim u Rijeci i Istri, snimat će se i u Dubrovniku i na otoku Pagu, a kako su nam rekli iz tehničke ekipe, snimanje će se odvijati kroz sljedećih mjesec dana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter