Ilustracija (Pexels)
Kuhari razbijaju jaja kao od šale, ali uspijete li se sjetiti svojih kulinarskih početaka, sjetit ćete se da razbijanje jaja isprva nije bilo nimalo lako. No, znate li koja je najveća greška koju radimo kod razbijanja jaja?
Bez obzira na godine iskustva, i dalje nam se kod razbijanja jaja zna potkrasti pokoja ljuska koju nonšalantno izvadimo kao da se nije ništa dogodilo. Uzrok krhotina u tanjuru nije nedostatak koncentracije, nego čista fizika.
Znanstvenici su "presudili" u korist ravnih radnih ploha jer razbijanje jaja na rubovima lonaca, štednjaka ili tava zapravo gura ljusku u bjelanjak.
Želite li smanjiti rizik od sitnih komadića u svom doručku ili kolačima, najbolje je staviti čist papirnati ubrus na radnu površinu, razbiti jaje i palčevima razdvojiti ljusku. U videu pogledajte kako to izgleda, piše Pun kufer.