hvalevrijedan trend

Postoji mnogo oblika brige o sebi i svi su jednako važni. Ovo su savjeti za poboljšanje emocionalnog zdravlja

Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Jeste li primijetili svojevrstan trend u sferi brige o sebi?

Zapravo, to je vrlo hvalevrijedan trend, jer briga o sebi dolazi u mnogo oblika i ne uključuje samo sistematski pregled!

Postoji dakako briga o fizičkom zdravlju, ali ne valja zanemariti niti psihički, mentalni, društveni – a niti emocionalni aspekt.

Ključ je svim sferama baviti se podjednako, a ako zaključite ili primijetite da vam u određenoj sferi posebice nedostaje, nema ništa loše posvetiti joj se i pružiti sami sebi ono što vam je zaista potrebno.

Briga o emocionalnom zdravlju

Emocionalna briga o sebi znači posvetiti se vlastitim emocijama te raditi s i na njima na različite načine. Briga o vlastitim emocijama odličan je način da pronađete mir i ravnotežu u životu. No kako to učiniti?

Zapravo i nije tako teško. Prva preporuka je možda ona najočitija – terapija. Divna je stvar popričati s nekim tko će vam pomoći na najbolji način kako se probijati kroz ponekad komplicirane osjećaje, a pritom vas poslušati i usmjeriti kako da se s njima nosite. U tome nema ničeg lošeg niti sramotnog; dapače!

Također, uvijek se možete obratiti voljenoj osobi i s njom podijeliti svoje osjećaje, misli, brige, radost i sve ostalo što vam je na duši, a ako ste više na introvertnu stranu, odlična je ideja vođenje dnevnika emocija.

Jednako važan aspekt

Kanalizirati osjećaje i emocije možete i na druge načine, i to one umjetničke, poput slikanja, plesa ili bilo kakve druge vama srcu drage kreativne ekspresije, a isto tako možete i meditirati.

I da, totalno je u redu i ponekad prijeko potrebno jednostavno se dobro isplakati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter