Ilustracija (Pixabay)
Doručak ljudi koji su navršili 40 godina trebao bi se razlikovati od jutarnjeg obroka mlađih, piše Index.hr. Nakon 40. godine, doručak mora zadovoljiti neke važne kriterije, tvrdi dijetetičarka Elena Solomatina.
Prvo, hrana koju jedemo ujutro mora biti raznolika i mora sadržavati proteine koji će nam pomoći da duže ostanemo siti. Drugo, važno je ne konzumirati hranu koja povećava razinu šećera u krvi.
"Moj savjet je da zaobilazite instant kaše, pahuljice, bijeli kruh, maslac, džemove, palačinke i slično. Sva ta hrana sadrži ugljikohidrate koje ujutro ne treba jesti", rekla je dijetetičarka.
Solomatina objašnjava da je organizam u 20. i nakon 40. godine vrlo različit. Mladi ljudi, za razliku od starijih, lakše podnose nagli porast razine glukoze u krvi i brže troše energiju. Zato je važno ne zanemariti ove savjete pri planiranju prehrane.