Porečani će se s ovim simpatičnim istarskim kuharom moći družiti na ovogodišnjem Crofishu
Porečan Vladimir Pantović Panta, vrhunski kuhar koji je diljem Hrvatske poznat po sudjelovanju u brojnim kulinarskim televizijskim emisijama, ponovno se vraća na male ekrane, ovoga puta u HRT-ovom kulinarskom showu "Kuhan i pečen" u utorak u 20.05 na drugom programu Hrvatske radiotelevizije.
Fer borba
- Očekujem fer borbu. Svi koji smo došli na taj show nismo se došli igrati već pobijediti, izjavio je Panta za Glas Istre, a dodao je kako u ovoj emisiji puno ovisi o tome koje će namirnice ići trakom i koje će uspjeti odabrati kao one koje mora koristiti u spravljanju svog jela.
Zadnju riječ u ovome showu ima jedan od najcjenjenijih hrvatskih chefova, Tom Gretić. U prvom će krugu kandidatima pomagati profesionalka Ivana Bekavac, koja zatim u drugome krugu savjetuje Porečana, dok protukandidatu pomaže David Skoko.
Pantović je u posljednjih desetak godina postao pravom TV legendom i izgradio imidž priznatog istarskog kuhara. Imali smo ga priliku gledati na "Tri, dva, jedan - kuhaj", zatim u "Večeri za 5" i "Večeri za 5 na selu", "Punom parom", te u "Masterchefu" gdje je ponio veliko priznanje, titulu Masterchefa.
U gotovo je svim emisijama u rodnu Istru donosio pobjede, dok je u "Tri, dva, jedan - kuhaj" sa suprugom Brankom dogurao do samog polufinala, predstavivši se s buzarom i istarskim morskim delicijama. Upravo je snimanje navedene emisije, priznaje nam Panta, bilo najnapornije. Čitav su dan provodili na setu, kuhajući, a snimali su dugih pet mjeseci.
Okružen maslinama
- Drago mi je da me pratila čitava Hrvatska. Gdjegod idemo svi se žele slikati sa mnom, govori Panta o svom iskustvu nakon sudjelovanja u kulinarskim emisijama.
Kada nije na snimanju emisija, Panta se predaje radu u svojoj konobi u selu Mugeba blizu Poreča. Ovu je tradicionalnu istarsku konobu izgradio tehnikom suhozida, a okružena je maslinama.
Svojoj obitelji, prijateljima i gostima, među kojima su se pronašla i neka poznata lica poput Zorana Milanovića, Zlatka Dalića i Severine, najviše voli prirediti riblja jela.
- Rođen sam u Puli, dok su moji nono i nona bili iz Mugebe kraj Poreča. Dosta sam živio s njima, a oni su se bavili ribolovom, pa sam tako i ja postao trofejni ribič i nosim pobjede iz Italije, Slovenije i Hrvatske. Jako me zanimaju morske delicije i smatram kako se sve iz mora može iskoristiti. Tako sam jednom prilikom skuhao čak i juhu od morskog kamena, priča nam Panta koji je, kaže, dosta toga naučio iz nonine kuhinje, ali također hvali svoju suprugu koja, kaže, kuha vrhunski brodet.
Porečani će se s ovim simpatičnim istarskim kuharom moći družiti na ovogodišnjem Crofishu, a upitali smo ga i o planovima za budućnost, pa tako saznajemo kako sa suprugom razmišlja o prijavi na još jedan, ovoga puta malo drugačiji show, RTL-ov "Superpar".