NOVOST ZA KORISNIKE

Appleovo novo ažuriranje iOS-a vlasnicima iPhonea donosi dodatne mogućnosti kod slanja SMS poruka

| Autor: T. I.
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Apple je na Svjetskoj konferenciji programera (WWDC) predstavio dugo očekivanu funkcionalnost za one koji na svojim iPhoneima koriste tekstualne poruke. Radi se o tome da će se slanje poruka moći "schedulirati" – za napisani tekst moći će se zakazati točno vrijeme slanja.

Ova značajka već je godinama bila dostupna korisnicima Androidovih telefona, a Apple će ju svojim korisnicima konačno uvesti u ovogodišnjem ažuriranju operativnog sustava iOS 18. Navode kako će biti posebno korisna za one koji ne žele nekome zaboraviti čestitati rođendan ili se referirati na neki drugi događaj u točnom terminu.

Ažuriranje iOS-a donosi i dodatne mogućnosti poboljšanja privatnosti i skrivanja aplikacija, kategoriziranja e-pošte i lakšeg uređenja biblioteke fotografija. Iako se očekuje da će umjetna inteligencija (AI) preuzeti glavnu riječ, Apple najavljuje još neka softverska poboljšanja.

Još nije poznat točan datum kada stiže iOS 18, ali korisnici koji se ovog ljeta prijave u Appleov sustav beta testiranja, moći će mu imati raniji pristup.

Loša je vijest da novo ažuriranje neće podržavati stariji modeli iPhonea – od X-a na niže.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom