NAJBOLJI DOSAD

Apple predstavio nove iPhone XS i XS Max, otporne ne samo na vodu već i na - pivo


Pred očima posjetitelja u Steve Jobs Theateru u Kaliforniji kao i pred milijunima vjernih obožavatelja diljem svijeta koji su konferenciju pratili preko interneta, Apple je i ovoga rujna predstavio svoje nove uzdanice - iPhone XS, iPhone XS Max i Apple Watch Series 4.

 
Novi iPhone, u obje verzije, opremljen je najotpornijim staklom ikad viđenim na pametnim telefonima. Otporan je na prašinu, ali i vodu u kojoj može ostati i do pola sata. Njegova otpornost testirana je čak i u slanoj vodi, soku od naranče, pivu...Sve je izdržao, tvrdi Apple.

XS model iPhonea ima 5,8-inčni zaslon, dok je veća varijanta, XS Max opremljena s 6,5 inča velikim ekranom.

iPhone

Apple se pohvalio i najnaprednijom funkcijom prepoznavanje lica za otključavanje telefona ikad dostupnom na jednom smartphoneu. Poboljšani su i zvučnici koji su glasniji.

Nove iPhone modele pokreće novi proces debljine samo sedam nanometara pod nazivom A12 Bionic. Aplikacije će sada biti i 30 posto brže, a bit će bolje i pretraživanje fotografija kao i njihovo poboljšavanje. Nova tehnologija trebala bi donijeti i upola manju potrošnju energije. 

iPhone  / Reuters

Novost je da će iPhone sada biti dostupan i u verziji od čak 512 GB memorije. 
Što se tiče kamere, novi modeli opremljeni su onom dvostrukom od 12 megapiksela.  Blic je poboljšan i nosi naziv "True Tone flash". Apple je objasnio da novi procesor donosi i novu funkciju procesiranja fotografija. Nova funkcija je i naknadno podešavanje dubinske oštrine na fotografijama.

Što se tiče videa, kamera će sada moći snimati i stereo zvuk. 
Model XS Max donosi i najjaču bateriju ikad viđenu na iPhoneu čiji je stand by duži za 90 minuta u odnosu na prethodnika.

iPhone  / Reuters

Po uzoru na brojne Android modele, Apple je u svoje smartphone napokon ugradio podršku za dvije SIM kartice - dual SIM, pišu 24 sata.

Cijena s kojom će XS krenuti na tržište bit će 999 američkih dolara, XS Max – dosad najveći iPhone i jedan od najvećih na tržištu – 1.099 dolara, a XR 749 dolara.

Tvrtka je godišnji sajam u Cupertinu u Kaliforniji otvorila predstavljanjem nove verzije satova Appple Watch, koju na tržište lansira kao sveuobuhvatni zdravstveni uređaj.
Sat može detektirati nepravilne otkucaje srca te automatski pozvati hitni broj ako korisnik padne. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of