ROTTERDAM

Arne Slot mijenja Dicka Advocaata u Feyenoordu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Doskorašnji 42-godišnji trener nizozemskog prvoligaša AZ Alkmaara Arne Slot u novoj će sezoni postati trenerom prve momčadi Feyenoorda iz kojeg odlazi Dick Advocaat, objavio je u utorak klub iz Rotterdama.

Slot je prije nešto više od tjedan dana dobio otkaz u Alkmaaru, nakon što su u javnost procurile informacije da je u pregovorima s Feyenoordom o budućem angažmanu pa nije vodio momčad na gostovanju u Rijeci, gdje je AZ poražen domaćina i zaustavljen na putu prema nokaut fazi Europske lige.

Feyenoord je priopćio da je sa Slotom potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom za još jednu sezonu. Financijski detalji ugovora nisu obznanjeni, a Slot će na novu dužnost stupiti 1. srpnja.

"Dolazak u Feyenoord je veliki korak u mojoj karijeri. Kad te vrhunski klub poput Feyenoorda želi, onda to možeš biti ne samo počašćen već i ponosan što možeš napraviti taj iskorak", izjavio je Slot u priopćenju objavljenom na klupskom internetskom portalu.

Slot je prošle godine u srpnju preuzeo AZ Alkmaar, a u trenutku kad je sezone prekinuta zbog pandemije izazvane novim koronavirusom njegova je momčad bila izjednačena s Ajaxom na vrhu ljestvice. Odlukom Nizozemskog nogometnog saveza Ajax je prijavljen za Ligu prvaka, a AZ Alkmaar za Europsku ligu.

Iznoseći razloge zašto je Feyenoord odlučio angažirati 42-godišnjeg nizozemskog stručnjaka klupski direktor Frank Arnesen je izjavio da se Slot posljednjih godina "razvio u uspješnog trenera s prepoznatljivim stilom igre u kojoj se vidi napredak igrača".

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter