futsal

Puljani večeras na Baldekin po vizu za polufinale i miran Uskrs

| Autor: Ivica CEROVAC
(Snimio Goran Stanzl/Pixsell)

(Snimio Goran Stanzl/Pixsell)


Doigravanje za naslov malonogometnog prvaka Hrvatske otvoreno je sigurnim pobjedama domaćina u sva četiri četvrtfinalna dvoboja. Square, Futsal Dinamo i Olmissum su kasno sinoć odradili uzvrate u Osijeku, Splitu i Makarskoj, a večeras će red doći na Stanoinvest Futsal Pulu. Puljani su u Domu sportova "Mate Parlov" u prvoj utakmici svladali Crnicu s 4:0 te ne kriju ambicije da današnjim slavljem na šibenskom Baldekinu u dvokoraku izbore prolazak u polufinale.

- Bili smo malo "stisnuti" na početku utakmice s Crnicom, što je i normalno jer je play-off jedno sasvim novo natjecanje, a dodatni pritisak nam je sigurno stvorila činjenica da smo u njega ušli bez prvenstvene pobjede u dva posljednja mjeseca. Taj nas je podatak sve skupa malo zabrinuo, jer smo bili svjesni da si ne smijemo dozvoliti kiks u Puli. Četvrtfinale se igra na dvije pobjede i ako u njemu ne iskoristiš prednost domaćeg terena, teško ćeš se poslije vaditi na gostovanju - rekao je Manolo Bilić, dvostruki strijelac u ogledu s Crnicom. - S druge strane, volio bih da se i polufinale, kao prošle godine, igra na dvije pobjede.

Zatvoriti put lopte

Momčadi se cijelu sezonu bore za što je moguće bolju startnu poziciju, a mi smo se izborili za prednost domaćeg terena u četvrtfinalu i polufinalu te slavljem u prvoj utakmici u seriji na dvije pobjede pritisak prebacujemo na protivnike. Oni su svjesni da u uzvratu moraju pobijediti ili će ispasti te treba vidjeti kako će se Šibenčani danas nositi s tim imperativom.

Puljani su imali tjedan dana vremena da analiziraju prvu četvrtfinalnu utakmicu i poprave stvari koje u njoj nisu štimale, a ono što je bilo dobro podignu na još višu razinu.

- Odigrali smo jako dobru i kvalitetnu obranu te sproveli u djelo sve ono što je trener zahtijevao od nas. Dobro smo zatvorili prilaze golu i nismo "krali" lopte pivotima nego smo ih čekali. Imali su Šibenčani svoje šanse, ali svaka čast Goziju koji je branio na vrhunskom nivou i zaustavio sve ono što nam je prošlo. S druge strane, mi smo pucali iz svih mogućih pozicija i iz jednog takvog mog udarca s distance poveli, nakon čega smo iskoristili još nekoliko šansi i na kraju zasluženo slavili, premda smo svjesni da prema naprijed možemo i moramo bolje - nije dvojio Bilić.

Ostati kompaktni

- U Šibeniku će nas dočekati uzak teren, s golovima koji su praktički naslonjeni na zid, a Luketin svaku loptu koja završi u gol-autu odmah hvata i baca brze kontre. Taj segment im moramo svesti na minimum i usto zatvoriti put lopte prema pivotima, koji su iznimno bitni u njihovom sustavu 3-1. Fizički su jaki te znaju zadržati loptu i okrenuti se, pogotovo Pavić, a na nama je da ih zaustavimo kao što smo to napravili u Puli.

Eventualna majstorica igrala bi se u Puli u utorak, no Bilić vjeruje da za nju neće biti potrebe.

- Moramo ostati kompaktni i pokazati zajedništvo koje nas krasi, boriti se jedan za drugoga i međusobno si ispravljati greške, a ne da prigovaramo suigračima. Trebamo odigrati "mušku" utakmicu i nametnuti igru visokog presinga, ostati fokusirani i mirni te neće biti problema da na miru dočekamo Uskrs - smatra Bilić. - Dva pogotka koja sam postigao lijepa su stvar za moje samopouzdanje, ali najmanje je važno tko će biti strijelac. Meni osobno, momčad je uvijek u prvom planu i draže mi je namjestiti, nego zabiti pogodak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter