ostvarili polovičan učinak

Stolnotenisači Pule svladali Split i izgubili od Donata

| Autor: Roberto CAR
Joshua Stacey (Arhiva Glasa Istre)

Joshua Stacey (Arhiva Glasa Istre)


Stolnotenisači Pule upisali su po pobjedu i poraz na gostovanju u Dalmaciji, iako su nastupili bez svog prvog reketa Luke Martineka zbog ozljede. Prvo su u Zadru poraženi od Donata s 3:1, da bi potom svladali Split s 3:2 i na taj način upisali petu pobjedu sezone u Superligi.

Puljani su u Zadru mogli vrlo lako i do bodova, naime Aleks Krstevski je na otvaranju vodio 2:0 protiv Zubčića, imao i dvije meč lopte, ali iskusni zadarski igrač ipak je uspio okrenuti susret, a odlučujući set završio je s 14:12 (-0, -4, 3, 3, 12). Nakon toga Joshua Stacey je s 3:1 bio bolji od Mijatovića, Pongrac je s 3:1 svladao Doriana Kuzmića, a potom je Zubčić s 3:1 nadigrao Staceya.

U Splitu su Puljani ostali i bez Doriana Kuzmića koji je u trećem meču predao Bakaču nakon prvog poena zbog problema s leđima. Gubili su pulski stolnotenisači 1:0 nakon što je I. Zeljko svladao Krstevskog 3:2, potom i 2:1 nakon što je prvo Stacey izjednačio svladavši D. Zeljka 3:1, a Kuzmić predao Bakaču, ali su na koncu ipak slavili. Stacey je dobio I. Zeljka s 3:2 (9, -11, 10, -9, 6), a u odlučujućem meču D. Zeljko je imao prednost 2:1, ali u zadnja dva seta dominirao je Krstevski pobjedivši 3:2 i tako donio bodove Puli. Nakon ovog dvostrukog dalmatinskog gostovanja Pula se na ljesdtvici upravo izjednačila sa Zadranima i Splićanima, svi imaju omjer pobjeda i poraza 5-8.

Poredak: GSTK Zagreb 12-2, STK Zagreb 12-1, Libertas 12-0, Starr 9-4, Donat, Split i Pula 5-8, Vodovod 4-8, Marathon 2-12, Požega 3-9, V. Gorica 2-11.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter