Ilustracija (Pixabay)
Varivo od krumpira i leće uravnoteženo je i hranjivo jelo koje spaja jednostavne sastojke u bogat i zasitan obrok idealan za hladnije dane. Krumpir se odlično slaže s aromatičnom lećom obogaćenom curryjem. Leća, puna proteina i vlakana, donosi dubok, zemljani okus, dok začini poput curryja i korijandera daju varivu posebnu toplinu i miris.
U velikoj tavi zagrijte ulje i na srednje jakoj vatri pirjajte luk i češnjak 3-4 minute dok ne omekšaju, povremeno miješajući.
Dodajte krumpir, mrkvu i pastrnjak, pojačajte vatru i kuhajte 6-7 minuta uz miješanje dok povrće ne porumeni.
Umiješajte curry pastu ili prah, ulijte temeljac i zakuhajte. Smanjite vatru, dodajte leću, poklopite i pirjajte 15-20 minuta dok leća i povrće ne omekšaju, a umak se zgusne.
Zatim umiješajte veći dio korijandera, začinite i zagrijavajte oko minutu. Prelijte jogurtom i ostatkom korijandera.
Dobar tek!