U UTORAK U ACI MARINI

SKRIVENA IZLOŽBA: Renomirani znanstvenici predstavljaju svoje radove

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Svoje radove predstavit će i prof. dr. sc. Marinko Škare (Milivoj MIJOŠEK)

Svoje radove predstavit će i prof. dr. sc. Marinko Škare (Milivoj MIJOŠEK)


U pulskoj ACI Marini u utorak će se u sklopu Europske noći istraživača održati Skrivena izložba kojoj će i glavni fokus biti promocija znanstvenika i promocija znanosti budući da će kroz izložbu fotografija zainteresiranim posjetiteljima biti predstavljeni znanstvenici koji djeluju na Sveučilištu Jurja Dobrile Pula i njihov rad.

Znanstvenici su u ovom slučaju ujedno i umjetnici jer njihov rad predstavlja njihovu kreativnost. U sklopu europskog projekta European Researchers' Night: Techno-Past Techno-Future koji je odobren u sklopu programa Obzor 2020. Marie Sklodowska-Curie aktivnosti, znanost se približava široj javnosti sa svrhom povećanja svjesnosti istraživačkih i inovacijski aktivnosti kreirajući razumijevanje rada istraživača te doprinos rada istraživača u svakodnevnom životu.

U sklopu tog projekta radove će predstaviti znanstvenici Marinko Škare, Katarina Gerometta, Robert Matjašić, Irena Srdanović, Marija Mogorović Crljenko, Nevena Iveša, Ivona Peternel, Sven Maričić te njemačka gošća Martina Nicole-Rojine, ali i mnogi drugi znanstvenici koji rade i bave se znanošću na pulskom Sveučilištu.

Jedan od ciljeva projekta u kojem sudjeluju jest kreiranje svijesti o utjecaju rada znanstvenika na naš svakodnevni život, ali i poticanje mladih na početak istraživačke i znanstvene karijere.

Stoga i organizatori ove izložbe poručuju kako su znanost i inovacije stupovi modernog društva, jer su zabavni i kreativni te mijenjaju svijet koji znamo, a svi koji o tome žele nešto doznati nešto više dobrodošli su u utorak u 18 sati u marinu na pulskoj Rivi na Skrivenu izložbu ovogodišnjeg izdanja Europske noći istraživača.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter