Zbog najave lošeg vremena

Program Fešte Svetog Pelagija planiran za vikend odgađa se za ponedjeljak i utorak


Zbog najave vrlo lošeg vremena za vikend, organizatori novigradske Fešte Svetog Pelagija bili su prinuđeni djelomično izmijeniti glazbeni program manifestacije. Tako da u subotu i nedjelju (25. i 26 kolovoza) zbog loše vremenske prognoze glazbenog programa neće biti, već se najveći dio planiranih sadržaja prebacuje za ponedjeljak i utorak.

U ponedjeljak, 27. kolovoza na Porporeli, od 21 sat koncert će održati Bajaga i njegovi Instruktori, dok će na Velikom trgu za one željne fešte i plesa zasvirati Alfa time band. U utorak, 28.kolovoza, na Velikom trgu slijedi glazbena poslastica uz Marka Tolju, a na Porporeli veselica uz Mambo Kingse. Na trećoj pozornici, onoj u Prolazu Boška Petrovića koncerata u subotu i nedjelju, također nema, već je za utorak 28.kolovoza predviđen nastup Sergija Pavata i l'Orchestra istriana. DJ party na Porporeli održat će se u ponedjeljak i utorak. Vatromet za kraj Fešte predviđen je u utorak u 23 sata.

Loša vremenska prognoza utjecat će i na dio sportskih sadržaja planiranih za subotu ili nedjelju u okviru Fešte Svetog Pelagija a koji se odvijaju na otvorenom. Njihovi organizatori procijenit će na licu mjesta hoće li se ta događanja održati, odgoditi ili otkazati. Štandovi s ugostiteljskom ponudom duž Mandrača i Porporele koji su već postavljeni ostaju do utorka, te će svoju uslugu nuditi kako to vremenske (ne)prilike budu dozvoljavale.

Na sam Dan Grada i gradskog sveca zaštitnika, 28. kolovoza, u prijepodnevnim satima održat će se – kako je i planirano - svečana koncelebrirana Sveta misa i procesija s relikvijama svetog Pelagija, dok će se u 19 sati u novigradskoj kino-dvorani održati svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će se među ostalim uručiti gradska priznanja ovogodišnjim laureatima. Samoj sjednici prethodit će i nastup limene glazbe, koja će time dodatno naglasiti svečarski ton i atmosferu. (S. BOSNIĆ)

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter