OBLJETNICA

Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda proslavio 20. rođendan: Jedinstvena priča začeta 1976. s grupom roditelja predvođenih Giannijem Kumarom

| Autor: M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda jučer je u hotelu Pula svečanim programom obilježio 20. rođendan. Nakon svečanosti otvoren je dvodnevni simpozij na kojem će stručnjaci raspravljati o uključivanju djece s teškoćama u razvoju u redovan sustav odgoja i obrazovanja te ranoj intervenciji u djetinjstvu putem redovnih sustava odgoja i obrazovanja.

Korisnici Centra pripremili su zanimljiv program i predstavili se pjesmom, plesom i recitacijama. U ime Grada Pule pozdravila ih je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

- Grad Pula, kao jedan od osnivača, prati rad ustanove od samog početka te svi zajedno prepoznajemo potrebe i nalazimo nova rješenja. Hvala svima koji su do sada radili i pridonijeli radu Centra. Posebno mi je drago što je Grad financijski pomogao u pripremi dokumentacije za izgradnju novog objekta, zaključila je Puh Belci.

Ravnateljica Loretta Morosin zahvalila se svim štićenicima, radnicima, roditeljima i predstavnicima institucija koji su protekla dva desetljeća surađivali i pridonijeli razvitku Centra. Bivša dugogodišnja ravnateljica Gracijela Rogulj podsjetila je na same začetke 1976., kada je grupa roditelja, koju je predvodio pokojni Gianni Kumar, osnovala udrugu da bi poboljšali uvjete života i rehabilitacije djece.

- Uslijedile su godine napornog rada, s mnoštvom problema, ali i zadovoljstva i rezultata. Ponosna sam na sve ovo danas i molim vas, kolege, prenosite odmah u praksu stečeno znanje jer to je u ovom poslu najvažnije, rekla je Rogulj.

Godišnje kroz Centar, koji u Puli djeluje na dvije lokacije, na Verudi i u Vodotornju, prođe oko 400 korisnika iz cijele Istre. U Poreču od 2015. djeluje ispostava koja prihvaća 50-ak korisnika iz sjeverozapadne Istre. U Centru je zaposleno 40-ak osoba, među kojima deset rehabilitatora, pet logopeda, po četiri fizioterapeuta i odgajatelja, dva psihologa i tri medicinske sestre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter