POMOĆ KORISNICIMA POLUDNEVNOG BORAVKA

LABIN Ugrađuje se platforma u centru "Liče Faraguna"

| Autor: B. BIOČIĆ

Dovršena je prva faza postavljanja takozvane kosopodizne platforme za osobe s invaliditetom na stepeništu labinskog Centra "Liče Faraguna". Platforma će biti namijenjena korisnicima poludnevnog boravka Centra za inkluziju i podršku u zajednici s otežanom pokretljivošću, a prva faza uključivala je prilagodbu stepeništa širini platforme, izmještanje i sanaciju postojećeg rukohvata te sondiranje zidova i podloge radi postavljanja vodilice.

Dovršetak radova i konačno postavljanje platforme očekuje se u idućim tjednima. Postavljanje ove rampe financira Grad Labin, uz sufinanciranje dijela radova iz donacija Centra "Liče Faraguna".

Inače, Centar za inkluziju i podršku u zajednici u Labinu, koji je započeo s radom 2007. godine, pruža usluge poludnevnog boravka za petnaestak osoba s intelektualnim teškoćama iz Labina i okolnih općina. Aktivnosti se provode svakodnevno u trajanju od šest sati te, ovisno od događanjima u zajednici, i u dane vikenda, a osmišljeni su zajedno sa članovima i njihovim roditeljima. Od listopada 2013. godine prostor za poludnevni boravak nalazi se na prvom katu zgrade labinskog Centra za odgoj i obrazovanje "Liče Faraguna". Zbog povećanog broja korisnika kojima je kretanje otežano te se koriste kolicima, a na prijedlog roditelja korisnika, Grad Labin krajem 2019. godine krenuo je u realizaciju postavljanja ove platforme koja će uvelike olakšati nesmetani dolazak korisnika u Centar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter