projekt težak 1,8 milijuna kuna

Podrška i rehabilitacija djece s teškoćama u razvoju

| Autor: Mrijana Vermezović Ivanović
Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda

Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda


Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda Pula počeo je, u partnerstvu s Gradom Pulom, provoditi projekt „Rana podrška i rehabilitacija djece s razvojnim rizicima i teškoćama u razvoju -Zajedno rastimo sigurnije“ vrijedan 1,8 milijuna kuna. Projekt se financira bespovratnim sredstvima putem ITU mehanizma iz Europskog socijalnog fonda, odnosno Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a provodi do 23. listopada 2023. 

Projektom se, napominju iz Grada, snažno podržavaju djeca s teškoćama u razvoju i njihove obiteljima na Urbanom području Pula u Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda.

"U sklopu projekta educiraju se djelatnici i provodi javna kampanja usmjerena promicanju prava ranjivih skupina, što će rezultirati uključivanjem u život zajednice te optimalnim rastom i razvojem djeteta, u skladu s potrebama i interesima“, rekla je Loretta Morosin, ravnateljica Centra.

U projekt će biti uključeno 24 djece i isto toliko članova njihovih obitelji s Urbanog područja Pula. Uz individualni rad s djecom, stručni tim Centra provodit će ranu intervenciju, psihosocijalnu podršku i pomaganje, a obiteljima će pružati usluge savjetovanja i rane intervencije da bi kvalitetnije odgovorili na razvojne potrebe djeteta. Stručnjaci Centra tjedno će provoditi edukaciju u odgojno - obrazovnim institucijama Urbanog područja Pule, s naglaskom na važnost ranog prepoznavanja razvojnog rizika.

Edukativnim radionicama i javnom kampanjom želi se, uz ostalo, pružiti podrška procesu deinstitucionalizacije i podići svijest javnosti o važnosti socijalne sigurnosti djece s teškoćama u razvoju na Urbanom području Pula. S druge strane, provedbom kampanje u odgojno - obrazovnim ustanovama povećava se kvaliteta integracije djece s teškoćama u razvoju u redovne predškolske programe i društvo, a članovima njihovih obitelji olakšava se život.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter