PULA

Centar za rehabilitaciju i Dnevni centar za radnu terapiju i rehabilitaciju iz Pule PULJANI NA FESTIVALU JEDNAKIH MOGUĆNOSTI

| Autor: Glas Istre
Na festivalu jednakih mogućnosti

Na festivalu jednakih mogućnosti


Festival jednakih mogućnosti (F=M) tradicionalna je međunarodna manifestacija urbane kulture u Zagrebu čiji program izvode osobe s invaliditetom zajedno s drugim glazbeno-scenskim i likovnim umjetnicima. Na ovogodišnjem 16. festivalu, koji je u organizaciji Društva tjelesnih invalida Zagreba održan na Trgu bana Josipa Jelačića, sudjelovali su i korisnici Centra za rehabilitaciju te Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju iz Pule.

Po deseti put sudjelovao je i pulski Centar za rehabilitaciju kojeg je predstavljala Barbara Šergo s pjesmom "Imagine" Johna Lennona, dok je Krešimir Ferenčič na gitari odsvirao i otpjevao legendarni hit Boba Dylana "Knockin on heavens door" te je izveo splet pjesama na usnoj harmonici.

Korisnici Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju iz Pule otplesali su balun odjeveni u istarske narodne nošnje koje su vlastoručno izradili u šivačko-krojačkoj radionici pod vodstvom vanjske suradnice Vesne Krnjus. Dragan koji je nastupio na sintesajzeru i Ismir Abidović koji je otpjevao pjesmu "Neka sviri roženica" nagrađeni su velikim aplauzom. Iz ustanove ne kriju ponos na svoje korisnike koji jedanput tjedno uvježbavaju istarske narodne plesove uz radnu terapeutkinju Sandru Išić.

Sudjelovanjem na raznim festivalima omogućava se razvitak i afirmacija kreativnih mogućnosti osobama s intelektualnim teškoćama. Svrha Festivala je predstavljanje stvaralačkih mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter