Na inicijativu Grada pule

U tijeku adaptacija prostora za dvije ambulante obiteljske medicine

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić obišla je radove na adaptaciji prostora i uređenju ambulanti obiteljske medicine u prostorima MO Veli Vrh.

„Na inicijativu Grada Pule, a u suradnji s Istarskim domovima zdravlja i Istarskom županijom u prostorima Mjesnog odbora Veli Vrh, nakon adaptacije, bit će organizirane dvije ambulante obiteljske medicine, previjalište i čekaonica. Na taj način dobit će se kvalitetan prostor koji će biti iskorišten za zdravstvenu zaštitu stanovnika Velog Vrha, ali i šire. Radi se o brzorastućim gradskim kvartovima i kroz ovakvu suradnju znatno se podiže standard liječenja naših građana koji će imati pristupačniju, dostupniju zdravstvenu zaštitu“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

Podsjetimo, sredinom srpnja ove godine gradonačelnik Filip Zoričić i ravnatelj Istarskih domova zdravlja Nikola Žgrablić  potpisali su Ugovor o zakupu poslovnog prostora za dvije ambulante opće i obiteljske medicine. Prostorije Mjesnog odbora Veli Vrh prenamijenit će se u ambulante županijske ustanove Istarski domovi zdravlja, za što je Grad Pula ustupio prostore na korištenje na rok od deset godina, a Istarska županija osigurala 68 tisuća eura za uređenje i opremanje.

Očekuje se da će ambulante započeti s radom do kraja ove godine.

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter