ZAMJENICA PULSKOG GRADONAČELNIKA

Močenić oštro odgovorila Kovačeviću: "Ne znam tko ste vi da možete suditi o tome što je moralnije u mom radu u bolnici"

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)


Na samom početku današnje sjednice pulskog Gradskog vijeća, zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić odgovorila je vijećniku Jurju Kovačeviću (HDZ), koji je na prošloj sjednici rekao da se Močenić, koja radi kao pedijatrica u pulskoj Općoj bolnici, namjerava angažirati i u jednoj privatnoj klinici. Kovačević je to komentirao: "Logično i moralno je da se više angažira u Općoj bolnici Pula".

"Ne znam tko ste vi da možete suditi o tome što je moralnije u mom radu u bolnici. Mislim da svoj posao radim savjesno i etički, s velikom ljubavlju prema djeci i njihovim roditeljima. U ambulanti radim utorkom i tada imam prekobrojni broj pacijenata. Tražila sam da mogu raditi prekovremeno, ali voditelj odjela mi nije dozvolio, pa pitanje možete uputiti voditeljici pedijatrije, ili rukovodstvu bolnice.

Kad to budete tražili, potražite i odgovore zašto liječnici specijalisti odlaze s pedijatrije, a i 20 medicinskih sestara je otišlo, koje su radile deset, 20 i više godina. Ako mi se ponudi posao u privatnoj ustanovi, imam pravo odlučiti hoću li to prihvatiti ili ne. Gospodine Kovačeviću, mladi ste, ispred vas je životno i radno iskustvo, i nemojte si dozvoliti da iskorištavate vijeće i male pacijente u političke svrhe", poentirala je Močenić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter