ULOVLJENI NA DJELU?

Pulska gradska uprava zagovara "holders only" režim u centru Pule, ali oni sami se toga ne pridržavaju!

| Autor: Marcello ROSANDA
Gradska vozila parkirana na mjestima "holders only" tijekom sjednice gradskog vijeća 22 veljače

Gradska vozila parkirana na mjestima "holders only" tijekom sjednice gradskog vijeća 22 veljače


"Zabranjeno svima, ali ne i njima. Iako u Odluci nije navedeno da im je dozvoljeno, službena gradska vozila parkirana su na mjestu za stanare, odnosno za holders only", piše pulski vijećnik iz redova IDS-a Marin Lerotić danas u objavi na Facebooku.

Uz to je priložio fotografiju dva vozila, za koju tvrdi da je fotografirana na dan održavanja sjednice Gradskog vijeća na lokaciji parkirališta Stara tržnica u Parku grada Graza, nadomak nekadašnje pečenjare Kod Čapalije.

Ipak, u koje god to vrijeme bilo zabilježeno, ti automobili svakako ne smiju biti na tom mjestu, već za njih postoji zaseban prostor samo nekoliko metara dalje, bliže glavnoj cesti.

Naknadnom provjerom utvrdili smo da se radi o službenom automobilu zamjenice gradonačelnika Ivone Močenić (lijevo) i automobilu koji glasi na Službu za poslove zastupanja Grada (desno).

Naime, spomenuti parking je rezerviran isključivo za stanare. Prema spomenutoj Odluci, koja je i dalje sporna te se o njoj još uvijek mnogo raspravlja, ugovor o korištenju jednog parkirališnog mjesta mogu sklopiti isključivo stanari, odnosno fizičke osobe koje imaju prebivalište unutar područja plave zone, te imaju osobno vozilo u vlasništvu ili leasingu.

U tom pravilu postoji jedna iznimka, a radi se o jednom parkirališnom mjestu za Dječji vrtić Rin Tin Tin. Dakle, gradska vozila ne smiju tamo parkirati. No, nije prvi put da pišemo da za moćnije građane Pule vrijede drugačija pravila, i to na istoj lokaciji.

U rujnu prošle godine smo pisali da su gradski dužnosnici na parkiralištu Stara tržnica sebi ostavili povlašteni parking za potrebe službenih vozila, da im bude blizu Komunalne palače. Štoviše, tijekom održavanja sjednica Gradskog vijeća, tamo često parkiraju i neki vijećnici, što također ne smiju. Je li to bio slučaj i u vrijeme posljednje sjednice 22. veljače, pa je službeni parking bio pun, te su gradska vozila morala naći alternativu, ne znamo, ali smo pitanje uputili Gradu i očekujemo odgovor kojeg ćemo odmah i objaviti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter