međunarodni dan starijih osoba

Dr. sc. Alida Perkov o Paulu Kupelwieseru u Čitaonici kluba umirovljenika

| Autor: Glas Istre
(Snimila Jelena Milović)

(Snimila Jelena Milović)


Gradska knjižnica i čitaonica Pula obilježava Međunarodni dan starijih osoba, 1. listopada, predavanjem dr. sc. Alide Perkov "Tko je bio Paul Kupelwieser?" u Čitaonici kluba umirovljenika. Predavanje počinje u 11 sati, a otvoreno je članovima i svim zainteresiranima građanima. 

Dr. sc. Perkov pričat će o Kupelwieseru kao turističkom preporoditelju Brijuna, ali i o njegovom djelovanju u Puli, Medulinu, Valturi i Ližnjanu koje daje potpunu sliku o njegovom poduzetničkom i filantropskom umu. 

U prvom tjednu listopada također počinju i razni programi u Čitaonici.

Ciklus kreativnih radionica "Grafikom do novih ruta, mreža i veza" pod vodstvom Igora Fabrisa i Gordane Brborović iz Art studija odvijat će se tijekom četiri ponedjeljka od 11 sati:

  • 30. rujan / Istarska pjesnička baština: Črnja i Gervais u grafici (u okviru manifestacije Mali festival baštine).
  • 7. listopad / Materijalna kulturna baština Istre - grafika na platnenim vrećama
  • 14. listopad / Nematerijalna kulturna baština Istre - grafika na keramici
  • 21. listopad / Nematerijalna kulturna baština istre - grafika na keramici.

U okviru manifestacije "Mali festival baštine" GKČ Pula organizira akciju "Pula moje mladosti" čiji je cilj prikupiti sjećanja sugrađana na život u Puli u preddigitalno doba. Na projektu surađuje Jasna Orlić koja će od 1. do 4. listopada, od 10 do 12 sati, u Čitaonici prikupljati uspomene, anegdote, slike i ostale memorabilije iz života Puležana. Prikupljena sjećanja na Pulu organizirat ćemo svojevrsni spomenar koji će biti dio naše zavičajne zbirke", poručuju iz knjižnice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter