predavanje u Sveučilišnoj knjižnici

Biovrtlarka i aktivistica Silvija Kolar-Fodor uči vas "Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine"

| Autor: Glas Istre
(Foto Sveučilišna knjižnica Pula)

(Foto Sveučilišna knjižnica Pula)


"Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine" naslov je predavanja koje će 27. rujna u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli održati biovrtlarka Silvija Kolar-Fodor. Predavanje u sklopu projekta BOLSTER i mini-projekta "A green library for a green transition" organiziraju Društvo bibliotekara Istre, Sveučilišna knjižnica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije.

Na predavanju će predavačica Silvija Kolar-Fodor otkriti zainteresiranima kako u vlastitom vrtu mogu uzgajati i imati vlastitu hranu dostupnu tijekom cijele sezone. Otkrit će kako produžiti vrtlarsku sezonu određenim vrstama, što se može uzgajati u vrtu i tijekom zimskih dana, što se može sijati i više puta u godini te koje kulture pohraniti na najbolji način da su dostupne u vrijeme i kad ne rastu u vrtu. Svaki sudionik predavanja dobit će na poklon paketić sjemena iz biovrta.

Silvija Kolar–Fodor je autorica, biovrtlarka i aktivistica. Kao velika zaljubljenica u prirodu posvećena je edukaciji o životu u skladu s prirodom. Autorica je knjige "Vrtlarenje u skladu s prirodom" i edukativnog portala www.biovrt.com, a surađivala je kao kolumnistica s brojnim časopisima i portalima.

Predsjednica je udruge "Biovrt - u skladu s prirodom" u sklopu koje diljem RH provodi edukacije, osmišljava i vodi razne projekte kojima pokreće školske vrtove u Međimurju i uvodi edukacijske programe o biovrtlarenju, održivom razvoju i životu u skladu s prirodom u osnovne škole.

Čuvarica je brojnih sorti starinskog sjemenja i čuva ih od izumiranja za buduće generacije. Na svom imanju stalno isprobava nove ideje i tehnike biološkog uzgoja te redovito piše i inspirira brojne pratitelje na društvenim mrežama. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine. Dobitnica je prestižne nagrade Hrvatske utjecajne žene 2020. na području vodstva i inovacija te nagrade Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje za 2020. u kategoriji 2: Iskorjenjivanje gladi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter