klub sdp-a

Sanja Radolović: Deset godina se nije napravio glavni projekt, što je stvarno sramotno

| Autor: Doria Mohorović
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Dušica Radojčić priključila se diskusiji o proširenju Rive na današnjoj tematskoj sjednici rekavši da se, uz struku, u odlučivanje trebaju uključiti i građani, a naglasila je i da se u Puli mora ponovno roditi urbanizam koji je davno umro. SDP-ovi vijećnici, najavila je Sanja Radolović, podržavaju varijantu širenja Rive.

- Imamo idejno rješenje izrađeno još 2011. a još uvijek nemamo projekt. Deset godina se nije napravio glavni projekt, što je stvarno sramotno, nadovezala se Sanja Radolović dodajući da je Klub SDP-a suglasan s rješenjem iz 2011. godine, što podrazumijeva širenje Rive od 13,5 metara.

Dušanko Babić izrazio je žaljenje što se sjednici nije priključio ravnatelj Lučke uprave Dalibor Brnos, a Boljunčića je optužio za politikanstvo. Vijećnik Ivan Žagar je, pak, istaknuo da će ovim projektom Pula dobiti novu vizuru i novu prekrasnu šetnicu, a da je sanacija prvi korak ka tome.

- Tek se ovime po prvi put stvara identitet Pule na moru, odgovorio je Žagar na Boljunčićeve konstatacije da se Riva treba vratiti Puležanima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter