član uprave aci-ja

Dr. sc. Ivan Herak: Valter potpuno si promašio adresu

| Autor: Doria Mohorović
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


S konstatacijom da ne postoji nikakav ekonomski interes ACI-ja, u sjednicu se uključio dr.sc. Ivan Herak, predstavnik Adriatic Croatia International Club (ACI), koji je istaknuo da "ništa od toga što je Boljunčić izjavio u medijima nije točno."

- Riva je u takvom stanju da može još izdržati, nama se prihodi neće ni za jedan cent povećati. U narednom statusu ACI ima samo obvezu održavati, mi bez dopuštenja nadležnog ministarstva ne možemo jedan čavao staviti u pulsku marinu. Valter, potpuno si promašio adresu. ACI nema nikakvu obavezu sanirati pulsku Rivu, već je potpisom Memoranduma o sporazumijevanju, sukladno politici društvene odgovornosti koju provodi u većini svojih profitnih centara, ACI pokazao dobru volju da sudjeluje u pokretanju projekta s mrtve točke.

U slučaju prihvaćanja opcije širenja pulske Rive ukupan inicijalni trošak ACI-ja, govorim o alikvotnom dijelu ukupne investicije, iznosio bi minimalno 3,625 milijuna eura. Ponavljam još jednom, radi se o ulaganju koje ACI-ju donosi nula centa prihoda, rezimirao je Herak.

- Kad govorimo o sanaciji pulske rive, u bilo kojoj verziji, i posljedicama po financijske rezultate LNT Pula, potrebno je napomenuti i voditi računa da će sanacija postojeće Rive zasigurno negativno utjecati na poslovanje ACI-ja u razdoblju trajanja radova, s obzirom na buku i zagađenje koje će radovi izazvati, a koje zasigurno ne odgovaraju gostima na godišnjem odmoru kao ni našim klijentima koji imaju vezove u marini.

Dakle, realno je očekivati da će naši gosti u situaciji kada mogu birati između bagera, buke i prašine i odlaska u neku drugu marinu optirati za ovu drugu opciju, što bi nesporno isto tako značajno smanjilo prihode ACI marine Pula, rekao je Herak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter