100 kilometara u 20 dana

FOTO / Ribafish doplivao do Valkana i zatvorio prvu sezonu RokPoluotoka

| Autor: Doria Mohorović


Nakon što je isplivao dio Istarskog poluotoka, i zastao na nekoliko mjesta uz duž naše obale, Domagoj Jakopović Ribafish danas je, u 18 sati, doplivao do finalnog cilja - kupališta Valkane i dovršio prvu sezonu projekta RokPoluotok. S uzvicima i pljeskom, na molu i u uvali dočekao ga je velik broj Puležana, mahom roditelja s djecom, od kojih su mu se brojni mališani priključili u plivanju, a potom i na edukativnoj radionici.

- Prošli smo 100 kilometara u 20 dana, 5 kilometara dnevno, nekad je bilo super nekad malo teško, ali imali smo i svoj brod i kolege plivače koji su nam se priključili, poručio je Ribafish okupljenim mališanima koji su za popularnog hrvatskog blogera i profesora geografije imali brojna pitanja.
S okupljenom djecom Ribafish se, nakon edukacije o ekologiji, uputio u potragu za skrivenim blagom, a onda i u akciju čišćenja plaže od otpada.

Ovu je pustolovinu Jakopović započeo 23. lipnja iz Preluka pokraj Rijeke i nakon dvadeset dana plivanja, 12 stanica i stotinu kilometara danas došao je do posljednje stanice ove sezone – plaže Valkane u Puli. Riječ je o projektu Ribafisha i Udruge RokOtok, čiji je cilj tijekom dva ljeta oplivati najveći hrvatski poluotok. Nakon zimske pauze, Ribafish će iduće sezone, počevši od lipnja 2025., plivati od Galebovih stijena u Puli do Savudrije.

Podsjetimo se, RokOtok bio je njegov poznati projekt u kojem je kroz tri godine doplivao do svih nastanjenih hrvatskih otoka. Osim promicanja važnosti bavljenja sportom, projekt se zalaže i za rješavanje problema jednokratne plastike, ekologije i globalnog zagađenja, dok je primarni cilj projekta ukazati roditeljima na važnost provođenja kvalitetnijeg vremena s djecom, bez gledanja u ekran kompjutera ili mobitela.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter