plivanje oko poluotoka

Sljedeći tjedan finale RokPoluotoka u Puli uz sladoled, igre i potragu za blagom

| Autor: Glas Istre
(Foto Ribafish)

(Foto Ribafish)


Plivački pothvat plivanja oko Istre započeo je simboličnim plivanjem od 200 metara do plaže na Preluku 23. lipnja ove godine, a profesor geografije i food bloger Domagoj Jakopović Ribafish od tad je preplivao 85 kilometara diljem istočne obale Istre. Plivanje je raspoređeno u dvije sezone, odnosno ljeta 2024. i 2025. Sljedeće godine plivat će od Pule do Savudrije.

Još su ostale tek dvije dionice, a finale ovogodišnjeg projekta RokPoluotok previđeno je za srijedu u 18 sati gdje će zadnje metre preplivati na plaži Valkane u Puli. 

Uz edukativne radionice, druženje s djecom i odraslima te brojne akcije čišćenja prirode i zanimljivih igara, do sad je Ribafish posjetio redom Preluk, Lovran, Mošćeničku Dragu, Brseč, Plomin Luku, Rabac, Svetu Marinu, Tunaricu, Ližnjan, Medulin, a doplivao je i to Rta Kamenjak. 

Poruka koju žele poslati RokOtočani jest da i djeci i odraslima treba više kvalitetnog druženja i vremena provedenog u prirodi i s prirodom, a istu će poruku poslati i u Puli 17. srpnja na plaži Valkane. Osim samog druženja s djecom i prenošenja pozitivnih poruka, igara i potraga za blagom, jedan od sponzora projekta Kaufland, pobrinut će se da se svako dijete osvježi sladoledom pa će svoja kolica postaviti na samoj plaži Valkane.

Tijekom stotinjak kilometara u 24 dana plivanja Ribafish i drugi plivači profesionalci su kroz 18 plivačkih dionica prosječnih duljina od oko 5.000 metara dnevno dolazili na najljepše plaže Primorja, Kvarnera i Istre te održali do sad 10 zanimljivih radionica s naglaskom na ekologiju, zaštitu prirode i očuvanje našeg jedinog Planeta, organizirana je i potraga za skrivenim blagom, postavljanje i potraga za geocachevima te smo na svakoj plaži odradili akciju čišćenja plaže i okoliša.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter