AKTUALNI SAT PULSKOG GRADSKOG VIJEĆA

Oštre riječi pale između Zoričića i Mirkovića, a odgovor na goruće pulsko pitanje jest: "Na problemu migranata se radi svakodnevno"

| Autor: Helena Mostarkić Gobbo
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Pitanjem o povlaštenim kartama za javni gradski prijevoz umirovljenika koje je postavio vijećnik Ardemio Zimolo (IDS-DDI) započeo je današnji aktualni sat sjednice Gradskog vijeća Pule.

Sjednici prisustvuje 17 od ukupno 22 vijećnika, a Zimolo je pitanje otvorio nadovezujući se na zaključak iz 2009. godine.

- Radimo na poboljšanju uvjeta života naših umirovljenika, i dogovorili da će naći rješenje po tom pitanju, odgovorila mu je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov

- Znamo da Herculanea ima četiri tisuće smeđih kanti za biološki otpad. Od 1989. godine se Pula bori s tim problemom. Radi li se na tome da taj otpad završi gdje treba, da sljedećeg ljeta ne budemo u ovakvim situacijama?, upitao je Zimolo, na što mu je odgovorio Robi Fuart, direktor gradskog trgovačkog društva Pula Herculanea:

- Trenutno prikupljamo 25 tona tjedno, širimo se na područje Busolera i Gregovice. Što se tiče kompostane, trenutno je u izradi predstudija za njezinu izgradnju, koju može graditi Herculanea, no još uvijek nema za nju točne lokacije, istaknuo je Fuart.

Zbog čega Ivona Močenić, zamjenica pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića, otkako je preuzela tu dužnost, radi samo jedan dan u Općoj bolnici Pula, gdje kronično nedostaje kadra, pitao je Miha Paus (Možemo!).

- Je li protokolarna uloga gospođe Močenić važnija od zdravlja najmlađih pacijenata?, upitao je Paus.

- Moja zamjenica u bolnici je utorkom, a u Gradu se ne bavi samo protokolom, već ima svoja zaduženja, Možda vama izgleda kao da je u pitanju samo protokol, odgovorio je Zoričić. Paus je upozorio i da Odjel za informiranje ne odgovara na upite građana u zakonskom roku.

Valter Boljunčić (Snimio Milivoj Mijošek)Valter Boljunčić (Snimio Milivoj Mijošek)

O koncesijskom odobrenju za objekt "Šumi more" na Valkanama postavio je pitanje Valter Boljunčić (IDS-DDI). Nije mu, kaže, jasno zašto takvo mjesto koje je usput mnogim rekreativcima i šetačima, nije dobilo koncesijsko odobrenje. Pročelnik Upravnog odjela za upravljanje imovinom i imovinsko-pravne poslove Igor Jovin podsjetio je da je u prosincu 2022. godine gradonačelnik Zoričić donio odluku o koncesijskim odobrenjima vezanima uz zidane objekte, prema kojoj je utvrđeno da objekt na Valkanama ne udovoljava uvjetima kojima bi mu bilo odobreno koncesijsko odobrenje.

- Ne treba ostavljati stvari da čekaju šest mjeseci, dometnuo je Boljunčić na ovaj odgovor te u nastavku podsjetio i na provedeni nadzor u Gradu te vijest prema kojoj Anja Ademi, kada je preuzela mjesto tadašnjeg pročelnika Damira Prhata, nije mogla biti imenovana na mjesto v.d. pročelnice tog upravnog odjela.

- Što to znači za sve odluke koje su se donijele od kraja siječnja koje nose potpis v.d. pročelnice Ademi?, upitao je Boljunčić. Odgovoreno mu je da treba pričekati pravomoćnost tog postupka.

Vijećnica Gordana Ferenčić (Nezavisna) tvrdi da su građani Pule nezadovoljni i kvalitetom i cijenom dimnjačarskih usluga, te je pitala gradonačelnika radi li se išta po tom pitanju.

- Tema dimnjačara je itekako aktualna, pogotovo po onome što čujem u obilasku mjesnih odbora koje obilazim svaki mjesec, rekao je Zoričić dodavši da je upravo održan sastanak na tu temu s vlasnikom tvrtke iz Osijeka koja je pružatelj dimnjačarskih usluga.

- Koncesija traje 10 godina, ali donijet ćemo neke pravne i druge zaključke sa tog sastanka, rekao je Zoričić.

Noel Mirković (Snimio Milivoj Mijošek)Noel Mirković (Snimio Milivoj Mijošek)

Noel Mirković (Možemo!) upitao je gradonačelnika o točnim terminima kada se planira nešto poduzeti s migrantima na autobusnom kolodvoru te ga podsjetio na odlazak u Lavov pitajući se trebaju li vijećnici nešto odobriti i kada.

- Temperatura vani je 40, a u gradskoj vijećnici 60 stupnjeva kad govori kolega Mirković, rekao je Zoričić.

- Vjerujem da ste i vi volontirali na autobusnom kolodvoru, dometnuo je gradonačelnik podsjetivši prisutne još jednom na razloge svog odlaska u Ukrajinu. Na temu migranata Zoričić je rekao da se na tom problemu radi svakodnevno.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter